Controale în forţă la angajatori. Ministerul Muncii vrea să stopeze munca la negru

294
Controale în forţă la angajatori. Ministerul Muncii vrea să stopeze munca la negru - controale-1630327785.jpg
În perioada imediat următoare, va avea loc, la nivelul întregii ţări, o campanie de verificare a agenţilor economici, prin intermediul căreia inspectorii de muncă vor să se asigure că angajaţii lucrează cu forme legale. Astfel, atât angajaţii, cât şi angajatorii trebuie să înţeleagă că munca nedeclarată sau subdeclarată nu îi ajută, ci îi păgubeşte, susţin reprezentanţii Ministerului Muncii. Aceştia au precizat că România este pe primul loc în Europa la număr de angajaţi plătiţi cu salariul minim.

Mai mult decât atât, în ultimii zece ani, a crescut de aproape cinci ori numărul contractelor de muncă cu salariul minim.

Semnalul pe care Ministerul Muncii vrea să îl dea este că trebuie să se pună punct practicii utilizării salariului minim ca o formă incorectă de plată a angajaţilor. În acest sens, sunt avute în vedere mai multe tipuri de măsuri: o campanie de informare, dar şi o serie de modificări legislative. Prima campanie se va desfăşura din data de 30 august până în 17 decembrie 2021 în următoarele domenii: construcţii, fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase, protecţie şi pază, depozite, service-uri şi spălătorii, comerţ, notariat, birouri de avocatură, arhitectură. În acelaşi timp, se va avea în vedere intensificarea colaborării cu toate instituţiile care pot contribui la combaterea muncii nedeclarate (ANAF, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.508 secunde