Contractele pentru plata contribuțiilor sociale, reziliate, în șase luni, pentru neplată

217
Contractele pentru plata contribuțiilor sociale, reziliate, în șase luni, pentru neplată - contributiijpg2-1624471416.jpg

Articole de la același autor

În cazul în care nu efectuați plata contribuției de asigurări sociale pentru o perioadă de șase luni consecutive, contractul de asigurare socială se reziliază din inițiativa casei teritoriale de pensii. De asemenea, au precizat specialiștii Casei Naționale de Pensii Publice, venitul asigurat înscris în contractul de asigurare socială poate fi modificat, din inițiativa asiguratului, prin încheierea unui act adițional la contractul de asigurare socială.

În ceea ce privește stagiul de cotizare, acesta se constituie din însumarea perioadelor pentru care s-a datorat și plătit, conform legii, contribuția de asigurări sociale, inclusiv dobânzile și penalitățile de întârziere aferente. Astfel, pentru anul 2021, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 2.300 lei, iar cuantumul contribuției de asigurări sociale aferent acestui venit este de 575 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3064 secunde