Containere cu deşeuri tocate, depistate în Portul Agigea

283
Containere cu deşeuri tocate, depistate în Portul Agigea - containere-1617809005.jpg

Articole de la același autor

Comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, împreună cu reprezentanții Poliției de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au efectuat verificări în Portul Constanța Sud Agigea, cu privire la transferul unor de deșeuri din Germania, având ca destinație o societate din Ploiești, România.

În cadrul controlului au fost verificate cinci containere, dintr-un lot de 50 de containere, cu deșeuri încadrate tip plastic și cauciuc, însă în realitate în containere se aflau deșeuri tocate provenite din echipamente electrice și electronice, în amestec cu alte tipuri de deșeuri care nu pot fi valorificate în instalația de reciclare a societății, în scopul pentru care acestea ajungeau în România. S-a dispus returnarea deșeurilor în Germania, urmând să fie aplicate prevederile legale pentru această faptă.

Reamintim că, în data de 24 martie 2021, la solicitarea organelor vamale s-au verificat cinci containere din același lot, pentru care comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Constanța au dispus returnarea acestora în țara de origine.

„Prin actiunile și măsurile întreprinse de comisarii Gărzii Naționale de Mediu se previne introducerea în țară de deseuri, astfel încât țara noastră să nu devină groapa de gunoi a Europei. Atragem atenția că nu este prima tentativă de introducere a deșeurilor în România, însă Garda Națională de Mediu se implică permanent în combaterea acestor fenomene”, transmite comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Steluţa Popescu.

Andreea PERHAIŢĂ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6832 secunde