Constructorii constănțeni, luați la puricat de ITM

349
Constructorii constănțeni, luați la puricat de ITM - constructorii2-1562188323.jpg

Articole de la același autor

Luna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța  a efectuat numeroase acțiuni de control la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor. Potrivit șefului ITM, Eugen Bola,  s-a urmărit identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, a sănătății și securității în muncă. Totodată, s-a avut în vedere identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor, dar mai ales determinarea acestora de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în aplicația REVISAL și de a le transmite la ITM. 


Acțiunile de control au avut caracter inopinat și au urmărit modul în care angajatorii din domeniul construcțiilor, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța, respectă prevederile legale în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă a salariaților.


La final, inspectorii de muncă din cadrul serviciului Control Relații de Muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au verificat 94 agenți economici. Dintre aceștia, 18 au fost sancționați, valoarea amenzilor fiind în valoare de 461.800 lei. În plus, în cazul unui angajator, a fost sesizat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța, pentru a stabili dacă acesta se face vinovat de încălcarea prevederilor privind regimul de muncă al minorilor.


Totodată, în urma controalelor efectuate au fost depistate 23 de persoane fără forme legale de angajare, la 13 angajatori și au fost dispuse 89 de măsuri cu termen de remediere a deficiențelor constatate.


Acestea se referă la neîncheierea contractelor individuale de muncă în forma scrisă, nerespectarea programului de lucru etc. 
Bola a mai spus că inspectorii din cadrul serviciului SSM au verificat alți 28 angajatori, în cazul cărora au fost dispuse 67 măsuri de remediere a neconformităților constatate. În plus, aceștia au fost amendați cu suma de 34.000 lei și li s-au dat 74 avertismente. De data aceasta, deficiențe constatate se referă la neacordarea și nepurtarea echipamentului individual de protecție; lipsa sistemelor de protecție colectivă pentru lucrul la înălțime; nesemnalizarea zonelor periculoase în șantier.     




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Decembrie 2018
Stire din Social : Agenți economici,  amendați de ITM
Pagina a fost generata in 0.3974 secunde