Construcțiile ilegale de pe plajele din Constanța, demolate. Continuă controalele

1051

Articole de la același autor

Peste mai puțin de o săptămână ne vom putea bucura din nou de plimbări lungi pe plajă, de aerul sărat al dimineților și serilor la malul mării. Grăbiți să nu rateze debutul sezonului estival, unii operatori de plaje au pregătit deja șezlongurile, alții s-au apucat de construit direct pe nisip, beach-baruri uriașe pentru care nu au nicio aprobare din partea administratorului plajelor – ABADL.

În urma unui control efectuat pe plaja din municipiul Constanța, inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral – ABADL au dat termene de remediere a neregulilor constatate și au sancționat cu avertisment verbal patru operatori de plajă, care nu respectau prevederile contractului cadru de închiriere a plajei Mării Negre.

"Din verificările efectuate în teren, s-a constatat că patru operatori de plajă nu dețineau acte tehnico-juridice din partea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral pentru mai multe construcții ușoare de tip beach – bar sau terase, amplasate pe sectoarele de plajă pentru care au fost încheiate contracte de închiriere cu ABADL. Menționez că pentru zona respectivă Planul Urbanistic Zonal de amenajare a plajei Constanța este în procedură de elaborare și avizare", a declarat directorul ABADL, Bogdan Bola.

Notificări pentru operatori

Așa se face că mai multe porțiuni de plaje din Constanța sunt, în prezent, adevărate șantiere. Pe lângă construcțiile ridicate fără documente legale, în zonă sunt foarte multe resturi de materiale, gunoaie și deșeuri de tot felul. Unele edificii sunt de-a dreptul impresionante, ocupând chiar și sute de metri pătrați.

Inspectorii din cadrul SGA Constanța au notificat operatorii de plajă și

le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcțiile ilegale și le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea inițială. Conform prevederilor din contractul cadru de închiriere a plajei Mării Negre, aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice, pe sectoarele de plajă se pot amplasa doar unele dotări și construcții ușoare, pentru care se face solicitare și se obține acceptul ABADL.



5 metri de la mal, lăsați liberi


De asemenea, operatorilor de plajă li s-a reamintit faptul că trebuie să asigure permanent o suprafață de plajă liberă pe toată lungimea sectorului de plajă, corespunzătoare unei lățimi de cinci metri de la linia apei, în vederea realizării lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare și ecologizare mecanizată, iar pe această suprafață de plajă se interzice amplasarea oricăror dotări de plajă.

"Având în vedere cele constatate de inspectorii SGA din cadrul ABADL, solicităm tuturor operatorilor de plajă respectarea întocmai a prevederilor contractului de închiriere, în caz contrar se vor aplica prevederile legale prevăzute în contract", a mai precizat șeful ABADL.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6228 secunde