Construcții surpriză în Tomis Nord. Turnul dintre blocuri!

5234
8
Construcții surpriză în Tomis Nord. Turnul dintre blocuri! - fotofondtomisnord1-1435499555.jpg

Articole de la același autor

În Constanța, se construiește de ani de zile, într-un haos urbanistic general. Fiecare bucățică de teren liber și-a găsit rapid proprietar, iar investitorii au început să toarne betoane și să ridice blocuri cu multe etaje.

De multe ori, construcțiile au fost la limita legii, iar vecinii mastodonților de beton s-au trezit cu clădiri înalte în grădina din fața blocului.

Pentru a nu se mai repeta astfel de situații, Primăria Constanța organizează, săptămâna aceasta, o dezbatere publică privind planul urbanistic zonal pentru încă un perimetru din municipiu, în cartierul Tomis Nord. Inițiatorul elaborării acestui PUZ este Diana Cojocaru, iar firma care a elaborat planul este SC Planara Building Works SRL.

Este vorba despre consultarea asupra propunerilor preliminare Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de aleea Hortensiei - bloc C5 (N), aleea Daliei (S), str. Cpt. Dobrilă Eugeniu (E) și aleea Hortensiei (V), conform Aviz de Oportunitate nr. 109028/11.07.2014.

Publicul este invitat să transmită observații și propuneri asupra documentelor disponibile la sediul Primăriei municipiului Constanța - bulevardul Tomis nr. 51, camera 212, până pe 17 iulie 2015, între orele 8 și 16.

Încă un PUZ nou, în Tomis III

Publicul este invitat să participe la dezbaterea publică organizată la sediul Primăriei municipiului Constanța, sala de ședințe, vineri, 3 iulie, la ora 11. Persoana responsabilă cu informarea și consul-tarea publicului din partea proiectantului - urbanist Simona Șocarici.

Se pare că inițiatorul Diana Cojocaru vrea să construiască un bloc turn, în apropierea unor blocuri cu patru și zece etaje. Tot ea a solicitat, în luna aprilie, aprobarea PUZ-ului și pentru zona delimitată de strada Soveja, Oficiul Poștal nr. 7, blocurile LT6, LT8, Dispensar TBC și Autogara din zona Tomis III, terenurile fiind atât proprietate privată, cât și publică.

De asemenea, aceeași firmă, SC Planara Bulding Works SRL, a elaborat, în 2014, PUZ-ul pentru zona Tomis Nord, între străzile Suceva, Adamclisi, Heracleea, aleea Capidava, aleea Ar-geșului. Acolo urma să se construiască o parcare. Inițiatorul este Marcela Savin. Decizia a fost retrasă de mai multe ori de pe ordinea de zi a Consiliului Local, ca urmare a scrisorilor de nemulțumire a locatarilor din zonă.

Rămâne de văzut dacă la dezbaterea publică de vineri, 3 iulie, vor fi constănțeni dornici să își spună părerea despre oportunitatea unui nou turn în Tomis Nord. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Constantean
29 iunie 2015
Primaria are obligatia sa faca ordine

Eu zic ca noul primar, fie si interimar, ar trebui sa dea dovada ca are o alta viziune pentru dezvoltarea orasului. Sa se opreasca toate constructiile pe spatiile verzi dintre blocuri. Sa plateasca cine a retrocedat aceste spatii. Primaria trebuia sa urbanizeze zone noi ca sa compenseze fostii proprietari, nu sa ne inghesuie pe toti in acelasi spatiu. Mazare se plangea ca nu are aer in celula, asa ca ne-a condamnat si pe noi constantenii sa respiram aer de betoane.

Jack
29 iunie 2015
Constructii

Constanta va ajunge ca un ghetou prea inghesuit prea agolomerat si prea urat pentru a fi oras turistic. De ce nu se face o parcare daca e tot spatiu liber, va fi nevoie de asta. Nu a fost de ajuns ca s-au distrus spatii verzi care puteau sa ramana. Cred ca oamenii au nevoie sa iasa cu copii lor nu intre betoane si nu neaparat sa se duca departe de casa ca sa admire pomi, iarba ,flori, etc ca sa se elibereze se stres.Pot sa construiasca in alte zone mai aerisite ale constantei, pererea mea.

Sierra
29 iunie 2015
gggg

Constanta spatiu tiganesc, ca in Bangladesh. Cretinii de constructori si cei de la primarie ar trebui sa stie ca daca s-ar construi mai multe spatii verzi valoarea locuintelor ar creste, nimeni nu si-ar dori sa cumpere locuinte in zone aglomerate, fara pic de verdeata, sa stai sa te sufoci. In Constanta se construiesc numai ghetouri, spaga conteaza si atat.

cetatean
29 iunie 2015
constructii haotice de blocuri

S-a aglomereat orasul de santuri, sapaturi, constructii blocuri acum in plin sezon estival....zona din jurul Citty Park este intoxicata, o data cu extinderea mall-lui s-au construit si se mai construiesc inca blocuri pe bulevardul Alex Lapusneanu, vis-a-vis de Parcul Tabacariei, le face tuturor asa zisilor constructori cu ochiul parcul, sunt informatii ca la intrarea in parc , dinspre mall se va ridica inca un bloc de 10 nivele !!!!!!!!!..marginea orasului este inca plina de terenuri virane, unde se depoziteaza deseuri la voia intamplarii si misuna maidanezii...avem nevoie de putin aer curat din natura caci si asa societatea este imbacsita, lasati-ne putin spatiu verde pentru o gura de oxigen

Palaz
29 iunie 2015
Tot ce este spatiu verde a fost vandut de mascariciul golan drogat...

Andreea faci pe mirata... Trebuie doar sa iei de la curvistina aia de Ramona Dospinescu (care a facut un copil cu prostul ala de Munteanu Petrica si pe care-l creste acum alt golan) , situatia terenurilor "vandute" de catre mascariciul drogat fost primar , si vei vedea ca inclusiv spatiul ala verde mic/refugiu/statia RATC din fata Spitalului Militar pe B-dul Mamaia este "vandut" / dat gastii golanilor... !!!

Ioana
29 iunie 2015
Oportunitate de castig rapid!

Oportunitate de castig rapid! Iata ca a aparut, in sfarsit, o oportunitate prin care poti sa castigi bani rapid, imediat, acum, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara stres, fara sefi! Adica exact ceea ce cautai de mult timp! Te astept sa colaboram, asa ca cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

Constanta
29 iunie 2015
nu avem Primarie

Primaria Constanta poate bloca aceste proiecte , poate rascumpara terenurile si le poate reda constantenilor prin amenajarea de spatii verzi , locuri de joaca , parcari .... dar cred ca nu avem Primarie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3782 secunde