De mâine până la Paște

Constănțenii vor cumpăra kilogramul de carne de miel cu cel mult 19,5 lei

2052
Constănțenii vor cumpăra kilogramul de carne de miel cu cel mult 19,5 lei - 98b167a0a24fe4a1364a527994cdfdfe.jpg

Articole de la același autor

Oficial, mai avem doar două săptămâni până la sărbătorile de Paște. Neoficial, pregătirile au început deja. Gospodinele și-au făcut listele cu necesarul pentru o masă tradițională și au luat la colindat piețele și magazinele.
În fruntea listei pe lista de cumpărături stă bietul miel sacrificat. Comercianții au început deja să scoată în galantare primii miei, însă poate nu ar trebui să vă grăbiți cu aprovizionarea. Zilele acestea prețurile sunt foarte mari, dar începând de miercuri, se vor reduce considerabil.
Direcția de Piețe, Târguri și Oboare Constanța, cu acordul Primăriei Constanța, a făcut o înțelegere cu comercianții ca prețul maximal de vânzare a mieilor anul acesta să fie de 19,5 lei, în cadrul programului "Prețul corect". În prezent, în piețele din Constanța kilogramul de miel se vinde cu 25 de lei. Înțelegerea privind prețul maximal intră în vigoare începând de miercuri, 24 martie, și se va încheia pe 3 aprilie, în Sâmbăta Mare. "Împreună cu producătorii, am stabilit ca prețul corect pentru carnea de miel pentru Sărbătorile de Paște 2010 să fie de 19,5 lei pe kg. Acesta nu este obligatoriu, dar comercianții care vor adera la programul nostru vor fi scutiți de taxa de piață, adică 45 de lei pe zi. Au fost extrem de înțelegători, deși au avut o iarnă grea. Înțeleg că lumea este săracă și, în semn de solidaritate a lor și a noastră, au acceptat să adere la program", a declarat Nicolae Fronescu, director al Direcției de Piețe, Târguri și Oboare Constanța.

Sunt miei suficienți
Veți putea cumpăra carne de miel cu 19,5 lei pe kg din Piața Griviței, Tomis III și Piața Unirii. Reprezentanții direcției estimează că vor fi miei suficienți anul acesta. "Pentru că a fost o iarnă grea și Paștele a venit destul de devreme, există unele probleme cu efectivele de miei, dar sunt semnale, totuși, că vom avea suficienți pe piață, pentru toți constănțenii", a mai precizat Nicolae Fronescu.
Vestea că de mâine se vor ieftini mieii i-a bucurat pe puținii constănțeni care dădeau târcoale, ieri, singurului magazin din Piața Griviței unde se comercializa carne de miel. Prețul afișat era de 25 de lei, așa că oamenii au respirat ușurați când au auzit de noul preț, cu 6,5 lei mai mic. "Bine că îl mai ieftinesc. Măcar așa să luăm și noi o ciozvârtă să punem pe masă de Paște și să ne facem pofta", ne-a spus Ileana Soare, pensionară.
2010 este cel de-al patrulea an în care comercianții fac înțelegere cu administrația pentru un preț acceptabil la carnea de miel. Anul trecut, prețul stabilit a fost de 16 lei, cu doi lei mai puțin decât în 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9861 secunde