€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Constănțenii, obligați să curețe trotuarele de gheață și țurțuri

Ştire online publicată Joi, 18 Ianuarie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
După blocajul de zilele trecute, când prima zăpadă a paralizat Constanța, autoritățile locale anunță că sunt pregătite pentru o nouă rundă de iarnă. 13 sărărițe sunt mobilizate pentru a împrăștia material antiderapant în toate zonele orașului și 27 de utilaje cu lamă se află poziționate în puncte importante ale orașului.

De asemenea, ținând cont de avertizările de vânt puternic, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei, vor fi pregătiți să intervină cu patru echipe formate din alpiniști și țapinari. Totodată, reprezentanții Poliției Locale împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere vor patrula pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni în cazul în care situația o impune. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei sunt pregătiți permanent pentru a interveni.

„Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele sub copaci pentru a preîntâmpina avarierea acestora și să faciliteze accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia reamintesc faptul că persoanele fizice și juridice au obligația, conform HCL 184/2013, să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

„Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale”, mai spun cei de la Primăria Constanța.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la Dispeceratul Primăriei municipiului Constanța – 0241/550.055, la Dispeceratul Serviciului Administrare Spații Verzi – 0722/545.366 și 0241/488.171 sau la Dispeceratul Poliției Locale – 0241/484.205.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.713 secunde