Constănțenii, mari amatori de schi. Care sunt destinațiile preferate în vacanța ce se apropie

214
Constănțenii, mari amatori de schi. Care sunt destinațiile preferate în vacanța ce se apropie - fotofondvacanta-1517150331.jpg

Articole de la același autor

Peste mai puțin de o săptămână, școlarii intră, din nou, în vacanță. Iar constănțenii se pregătesc din nou să plece în călătorie. Cei mai mulți se vor duce la munte, pentru a lua o gură de aer curat și pentru a se bucura de zăpadă, mai ales că la mare nu au avut parte de ea. Însă sunt și persoane care au ales destinații mai exotice, precum Thailanda sau Maroc.

Agențiile de turism vin cu tot felul de oferte, care mai de care mai tentante, pentru destinații externe numai bune pentru câteva zile de relaxare, la început de an, împreună cu copiii. Disneyland Paris este, cu siguranță, una dintre destinațiile în care și-ar dori să ajungă toți prichindeii. Un pachet cu trei nopți de cazare, patru zile de intrare în parcurile Disney și mic dejun, în perioada 5 - 9 februarie 2018, costă 315 euro de persoană. Copiii până la șase ani au gratuitate la cazare și la intrările în parc, iar cei între 7 - 11 ani plătesc doar 170 euro pe sejur.

Dacă cei mici vor neapărat pe pârtia de schi, atunci puteți opta pentru Sinaia, Bușteni, Azuga, Poiana Brașov. Prețurile sunt și pentru buzunare mai generoase și pentru bugete mai restrânse. Cazare se mai găsește și la hotelurile de patru stele, cu 300 de lei pe noapte, fără mic dejun, dar și la pensiuni, unde cu 100 de lei puteți sta toată familia într-o cameră. O zi de schi ajunge însă mai mult decât cazarea. Cu tot cu echipamentul închiriat și schi-pass-ul pentru instalațiile de urcare veți trece de 170 – 200 de lei.

Schi-pass-ul, mai scump decât cazarea

O variantă căutată este și Bulgaria, cu stațiunile Bansko și Pamporovo. Cazarea nu este mai scumpă decât în țară, din contră, poate chiar mai ieftină, iar schi-pass-ul este maximum 180 de lei pe zi, dar aveți acces la zeci de kilometri de pârtii, cu telescaune și teleschiuri în toate direcțiile. Pentru începători, trei ore cu un monitor de schi ajung în jur de 190 de lei și nu includ accesul la instalații. Și Austria este o destinație pentru care există destul de multe oferte destinate familiilor cu copii. Șapte nopți de cazare, la un complex hotelier cunoscut ce se află în centrul zonei de schi "Winter Hochkonigs Britanie", costă 470 euro de persoană. Copiii de până la 10 ani au gratuitate la cazare, în cameră cu doi adulți, iar cei de până la 15 ani plătesc jumătate din preț.

Acolo veți găsi pârtii cu toate gradele de dificultate, precum și trasee de drumeții de iarnă într-un peisaj de poveste, experiențe pe care, cu siguranță, copiii nu le vor uita prea curând. În plus, hotelul dispune și de sală de sport, se pot juca fotbal, tenis de masă, painball, dar se organizează și tot felul de alte activități pentru cei mici. De altfel, multe stațiuni din Austria și, implicit, hotelierii pun mare accent pe acest gen de vacanțe petrecute cu toată familia, așadar și numărul ofertelor de acest gen este unul generos.

Bronz de februarie

Dacă nu vă pasionează sporturile de iarnă, există oferte și pentru marile capitale europene. Roma ajunge la 300 - 350 de euro de persoană, pentru patru nopți, cu tot cu avion, iar Madrid la 350 - 400 de euro. Grecia este și ea la o aruncătură de băț și prețurile sunt foarte convenabile, mai ales în această perioadă. Trei nopți de cazare costă până în 140 de euro. Pentru copiii de până la zece ani se plătește doar transportul, undeva la 50 de euro. Excursiile sunt în această destinație cam singura "atracție". Însă aveți ocazia să faceți un tur al orașului Salonic, panoramic și pietonal, dar și excursie la Meteora, la Muntele Olimp și vizite la diferite obiective turistice.

Iar pentru ceva exotic și de unde să te întorci cu un bronz de invidiat, prima opțiune este Thailanda. Prețurile încep de la 600 de euro de persoană, cazare 12 nopți și zbor cu una dintre cele mai mari companii aeriene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5166 secunde