CONSTĂNȚENII I-AU PUS GÂND RĂU! Se dorește revocarea din funcție a ministrului Sportului

204
CONSTĂNȚENII I-AU PUS GÂND RĂU! Se dorește revocarea din funcție a ministrului Sportului - 1405011631protectiaconsumatorilo-1507631140.jpg

Articole de la același autor

Federația Tinerilor din Constanța împreună cu Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța au cerut prim-ministrului Mihai Tudose să propună revocarea ministrului Tineretului, Marius Dunca.


"În ultimele trei luni, conducerea Federației a avut mai multe întâlniri cu domnul Marius Dunca și cu alți funcționari din cadrul ministerului pentru a rezolva probleme punctuale. Din păcate, niciuna dintre problemele semnalate de către Federație nu a fost rezolvată. În concret, Legea tineretului nici acum nu este gata deoarece a primit foarte multe critici din partea ministerelor avizatoare. Mai mult, aceasta a fost trimisă la Consiliul Economic și Social pentru a fi retrasă fiindcă se trimisese o formă neavizată. Totodată, această nouă lege nu rezolvă în niciun fel problemele tinerilor și nici nu oferă măcar un cadru pentru rezolvare, fiind la fel de inutilă precum legea în vigoare (legea 350/2006). Aceasta nu respectă nici măcar Strategia de descentralizare", precizează reprezentanții Federației Tinerilor.


Aceștia consideră că, deși au trecut nouă luni de când a preluat funcția de ministru, acesta nu poate justifica de ce nu este până în prezent elaborat și aprobat Regulamentul pentru punerea în aplicare a Legii nr. 146/2002 privind fundațiile pentru tineret. În lipsa unui asemenea regulament, nicio fundație pentru tineret din România nu poate funcționa legal. Poate că acest lucru se dorește.


"Nu am văzut concretizată nicio măsură din programul de guvernare cu privire la tineri (nu s-au înființat centre comunitare pentru tineret, nu s-au făcut demersuri în privința politicii locuirii pentru tineri, etc.). De exemplu, în Constanța nu există niciun centru de orientare și consiliere, conform Legii 333/2006, deși este obligatoriu ca în fiecare județ să existe un astfel de centru în subordinea MTS/DJST. Pentru aceste motive, apreciem că funcția de ministru al tineretului și sportului depășește competențele politice și manageriale ale domnului Marius Dunca, de aceea Federația Tinerilor din Constanța împreună cu Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța au solicitat azi remanierea ministrului Marius Dunca", mai spune președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.431 secunde