Constănțenii dau buluc în magazinele second-hand!

5147
1

Articole de la același autor

De când au trecut prin criza financiară, românii sunt mai atenți la bani și la cum îi cheltuiesc. Au redus bugetele pentru lucrurile care nu mai sunt de strictă necesitate și mulți își cumpără haine, o pereche de pantofi sau de cizme numai atunci când se rup cele vechi.

Cum cea mai mare parte a banilor românilor se duce pe mâncare și plata utilităților, nu-i de mirare că mulți ajung să se îmbrace de la second-hand. În Constanța, sunt aproximativ zece astfel de magazine și nu de puține ori se întâmplă ca lumea să dea buluc, mai ales atunci când se primește marfă nouă. Bluze la 2 - 3 lei, fuste la 5 - 10 lei, pantaloni la 6 -15 lei, paltoane la 15 - 20 de lei, geci de piele la 40 - 80 lei, cizme cu 20 de lei; oferta este bogată, iar cu maximum 100 de lei te îmbraci din cap până în picioare. E drept, nu te poți lăuda că sunt nou-nouțe, dar multe sunt de bună calitate și te vor mai ține câțiva ani de-acum încolo.

Atenție la bolile de piele!

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți dacă vă cumpărați ceva de la second-hand este să spălați bine și să dezinfectați produsul respectiv. Aceste proceduri se fac și înainte de a fi scos la vânzare, dar mai bine să o facem noi cu mâna noastră, ca să fim siguri că nu ne alegem și cu vreo boală de piele.

"Noi avem atelier în spate, unde spălăm, curățăm, călcăm hainele, le periem dacă au blăniță și abia apoi le expunem la vânzare. Cam o dată pe lună avem marfă nouă", ne declară vânzătoarea de la unul din magazinele de SH-uri din Constanța.

Spune că au marfă de bună calitate, adusă din Canada, iar pe etichetele multor produse apa-re această precizare.

"Clienții sunt de toate tipurile. În ge-neral, la noi, pentru că nu suntem chiar în centru, vin clienți care au mai fost. Sunt și din cei mai amărâți, dar avem și profesori universitari care își cumpără haine de piele de la noi. Mai vin tineri, studenți, care caută, în general, haine cu modele vechi. Iau fiecare haină la rând, se uită și până la urmă cumpără", mai precizează femeia.

Blănuri adevărate cu 150 de lei

Prețurile sunt pentru toate buzunarele. O fustă de blugi costă între 10 și 15 lei, o vestă, 5 lei, pantalonii sunt 9-15 lei. Dacă îți cauți o geacă de piele, ai toate șansele să găsești una pe gustul tău. Cele scurte sunt 40 de lei, iar cele lungi, 70-80 de lei. Paltoanele de iarnă, lungi au și ele prețuri derizorii - 15-20 de lei.

Magazinul mai oferă și blănuri second-hand. O haină este 150 de lei, o căciulă, 50 de lei, iar o capă, 120 de lei.

Poșete Louis Vouitton cu 30 lei

În SH-urile de cartier se găsesc de toate, de la haine la perdele, draperii, lenjerii de pat, haine pentru copii, încălțăminte, poșete.

"Noi aducem marfă din Germania, Austria. Unele sunt sortate, altele nesortate, dar toate sunt dezinfectate, pentru a nu crea probleme de sănătate. Produsele sunt colectate fie de la ușa celor care vor să doneze, fie prin campanii în școli. Acestea din urmă sunt de o calitate mai bună. De altfel, noi vrem să ne axăm pe produse de o calitate mai bună, chiar dacă prețurile sunt ceva mai mari decât celelalte", ne explică proprietarul magazinului.

Accesoriile sunt printre cele mai căutate produse second-hand. Poșetele sunt de bună calitate, de piele, și unele chiar de firmă.

"Avem și Adidas, Puma, dar am avut și Louis Vuitton. În două zile maximum, le dăm pe toate. Prețurile sunt convenabile, de la 2 până la 30 de lei, cele de marcă. Vin oamenii și le cumpără, pentru că arată ca și cum ar fi nou-nouțe. Avem liste întregi cu numere de telefon lăsate de clienți pentru a-i anunța atunci când primim marfă. Îi sunăm și dau buluc. Apoi punem ce rămâne la reduceri", mai zice bărbatul.

În centru e mai scump!

La SH-ul din centru, prețurile cresc, însă, semnificativ. Hainele sunt preponderent de la firme renumite, din colecții destul de recente. Însă sunt incomparabil mai mici decât în magazine de prima mână. Așa se face că puloverele care în mall se vând cu 400 de lei, le găsiți la 30 - 40 de lei, rochițele de 200 - 300 de lei sunt 30 - 50 de lei, iar paltoanele sunt în jur de 100 de lei.

Majoritatea arată impecabil, aproape că nici nu îți dai seama că au mai fost purtate. Dacă reușești să treci peste sentimentul că te îmbraci cu haina care a mai fost pe altcineva, necunoscut, și peste rușinea de a intra într-un SH, vei putea să te îmbraci bine și la un buget mai mult decât decent. 

Comentează știrea

Craciun Victoria
7 iulie 2017
Second-hand

De ce nu se precizează numele acestuia? Pare un sh bun și aș vrea să îl vizitez

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.4613 secunde