Constănțeni plecați la muncă prin rețeaua EURES

593
Constănțeni plecați la muncă prin rețeaua EURES - constanteni-1486572919.jpg

Articole de la același autor

Anul trecut, au obținut un loc de muncă în străinătate prin rețeaua EURES un număr de 18 constănțeni, țările în care aceștia și-au găsit joburi fiind Portugalia, Spania, Suedia și Marea Britanie. 


"Anul trecut, prin rețeaua EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, s-au înregistrat în baza de date mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate, acestea fiind informate și îndrumate asupra ofertei disponibile în spațiul european, respectiv a ofertelor de pe portalul EURES, precum și a condițiilor de muncă și de viață din spațiul european. Doar 18 persoane ne-au comunicat că s-au angajat, dar cu siguranță că numărul acestora a fost mult mai mare", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța, Adelina Vlad. 


Ea a precizat că șomerii sau cei care vor să-și schimbe, efectiv, locul de muncă nu sunt obligați să anunțe acest lucru. Cert este că cei care apelează la agenție nu sunt taxați, deci nu plătesc comisioane sau alte taxe pentru a-și putea desfășura apoi activitatea peste hotare. 


Cei 18 constănțeni care au ales să lucreze în străinătate au plecat în domeniul agricultură, ca vopsitori auto, mecanici auto, asistenți medicali și îngrijitori. 


EURES reprezintă o rețea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene și a fost creată pentru facilitarea liberei circulații a lucrătorilor în cadrul spațiului european și Elveția. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare în cadrul acestei rețele sunt sindicatele, organizațiile patronale și alți actori implicați în piața muncii. 


De precizat că rețeaua este coordonată de Comisia Europeană. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2017
Stire din Social : Cum devii rapid coafeză sau pizzar
Luni, 06 Februarie 2017
Stire din Social : Cursuri de formare pentru șomeri
Miercuri, 01 Februarie 2017
Stire din Social : Cine poate beneficia  de "Prima chirie"
Pagina a fost generata in 0.4693 secunde