Constănțeni, Lumina de Paște vine din largul Mării Negre!

226
Constănțeni, Lumina de Paște vine din largul Mării Negre! - rugaciunealuminiiceapecareocites-1555916466.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 27 aprilie, la ora 23.30, IPS Teodosie va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu (scările de lângă Cazino). Lumina Sfântă va fi purtată în procesiune până în fața Catedralei arhiepiscopale, unde va fi oferită credincioșilor, iar de la ora 24.00, se va oficia Canonul Învierii, urmat, de la ora 1.00, de oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală.


Duminică, 28 aprilie, în prima zi de Paști, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de "a doua Înviere", în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului.


Seara, de la ora 17.30, la Casa de Cultură din Constanța, Corala "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului va susține tradiționalul Concert pascal. Intrarea este liberă. După concert, ierarhul va întâmpina publicul cu ouă, cozonac și vin, în tradiționala ciocnire a oului pascal, dimpreună cu salutul creștin "Hristos a Înviat!".  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9254 secunde