CONSTANȚA, UN ORAȘ EUROPEAN? Cum ți se pare cartierul tău? Ce îți place și ce te supără în Constanța? SPUNE-ȚI PĂREREA!

3617
16
CONSTANȚA, UN ORAȘ EUROPEAN? Cum ți se pare cartierul tău? Ce îți place și ce te supără în Constanța? SPUNE-ȚI PĂREREA! - 1-1488787680.jpg
Zilele trecute scriam despre cât de murdar a ajuns orașul Constanța. Trotuare, parcuri, piațete sau spații publice pline cu mizerie și rahat de câine. Unii cititori au considerat că subiectul este exagerat și chiar tendențios prezentat. Alții, din contră, au criticat și mai tare administrația locală pentru modul în care arată Constanța. 


Pentru că nu pretindem că suntem deținătorii adevărului absolut, vă invităm pe voi, constănțenii, să ne povestiți despre modul în care arată cartierul dvs. Să ne spuneți ce vă place și ce nu vă place, să ne trimiteți fotografii sau filmulețe ([email protected] sau pe facebook) cu lucrurile care nu vi se par a fi demne de un oraș european sau care, din contră, vă fac să fiți mândri de orașul vostru.

Cele mai interesante comentarii și imagini vor fi prezentate într-un articol în ziarul Cuget Liber, poate așa, măcar în al 12-lea ceas, autoritățile locale vor apleca urechea și la părerile cetățenilor. Vocea constănțenilor trebuie să se facă auzită public în fiecare zi, și nu doar o dată la 4 ani.



xxx


Brașovul este orașul cu cel mai avantajos cost al vieții, arată un studiu făcut de o companie imobiliară și o agenție de cercetare. Studiul a mai luat în calcul și calitatea vieții și condițiile oferite de orașele țării. Tot Brașovul se află și printre cele mai sigure localități din România. La polul opus al clasamentului găsim Reșița


Dupa Cartierele Grigorescu, din Cluj-Napoca, și Titan, din Capitală, potrivit sondajului, Răcădăul este al treilea loc din țară în care românii spun că este avantajos să trăiești. Ei au acces la facilități, au școli și magazine foarte aproape, cartierul este unul situat chiar la poalele Tâmpei, este liniștit, la marginea orașului însă, cu toate acestea, accesul spre centru și spre punctele de intres din Brașov se face foart ușor, atât cu mașina personală cât și cu mijloacele de transport în comun.

Cu aproximativ 200 de mii de locuitori, Oradea este unul dintre centrele urbane aflate în plină ascensiune. Ocupă locul trei în topul orașelor cu cel mai avantajos cost al vieții.

"Faptul că cel puțin în ultimii 3-4 ani, Oradea a înflorit și își propune să înflorească. Are o infrastructură bună, se circulă relativ bine, are în continuare proiecte care promit comunității că se ține seama de nevoile ei", spune Dacian Palladi, consultant în afaceri.


În cadrul sondajului, repondenții au notat la capitolul siguranță și cartierele în care locuiesc. Astfel, cel mai sigure cartiere din țară conform punctajului au ieșit Grigorescu, din Cluj-Napoca, cu un punctaj de 87,66, Aviației din București, cu un punctaj de 83,69 și Ghorghieni, din Cluj-Napoca cu un punctaj de 83,11. (sursa: www.digi24.ro)


Din păcate, Constanța nu a reușit să prindă top 10 orașe din România în care merită să trăiești.



Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
jj
6 martie 2017
jj

Jale ! Ajungem un orasel prafuit de provincie plin de tarani si prost crescuti.

unul
6 martie 2017
despre cartierul meu

Acum 1918 ani m-am mutat in zona galeriilor Soveja. De la geam vedeam unitatea militara, aer curat, curatenie, verde, primavara se auzeau pasarile ciripind. De cativa ani insa este o mizerie de nedescris. Peste tot printre blocuri sunt aruncate gunoaie. Praf mult si noroaie de nedescris cand ploua. Pe o raza de 500m, nu exista un loc decent unde sa mergi cu copii sa se joace. Iar mai nou nu este nici presiune la apa calda. Despre piata Tomis III nu cred ca se mai poate spune ceva. Galeriile Soveja nu mai sunt decat un spatiu unde isi fac veacul pisici si sobolani. De ce nu le radeti si sa faceti un parc acolo? Ori in spatele bisericii ... Un parc pazit, care sa se inchida dupa o anumita ora seara. Ar fi loc destul si pentru locuri de parcare si pentru un parc.

V@@t
6 martie 2017
...

E vina oamenilor pentru cum arată orașul. Ce poate face primarul dacă oamenii sint nesimțiți si fac mizerie pe strada?

CetTea di.n palas
6 martie 2017
Palas

Țigani la tot pasul. Asta înseamnă mizerie, gălăgie, infracționalitate. Nimeni nu are curaj sa meargă seara pe strada. Puradeii sunt învățați sa fure si sa ii bată pe romani. Politia este la dispoziția lor fiindcă ii au la mâna cu spagi. Nu poti sa iti vinzi casa pt ca nu o cumpara nimeni. Cartier de cacat

Constantean
6 martie 2017
Mizerie

Autorul articolului are perfectă dreptate , constanța a decăzut mult , din toate punctele de vedere , ar trebui ca majoritatea mass media să publice asemenea articole poate asa se sesizează si autoritățile locale , nu cred că e vreun cartier curat , poate al primarului , legi corecte pentru oameni pozitivi , asa se întâmplă în toată lumea civilizată , avem un oras mizerabil cu oameni la fel.

Jane
6 martie 2017
Hedric Coala

Sunt Jan si locuiesc in frumosul cartier "mic Vatican" al Constantei, Henry Coanda! Este cel mai deosebit, deoarece am tot ce-mi trebuie. Masini gata de muls, scari gata de atac, ghena de gunoi unde vreau si politie yok. Cel mai interesant lucru este ca fac toate cele de mai sus si ma si PLATESC pentru asta, basca bonuri si cadouri de la UE! Bravo Constanta, viitor frumos ti-ai asigurat, pardon mi-ai asigurat. Semnat Jane

Sigismund
6 martie 2017
Asterix si Obelix

Sa le sparga capetele, asta trebuie sa faca primarul. Sa puna politia locala pe ei si sa scoata asistatii sociali la MUNCA!

Răspuns la: ...
Adăugat de : V@@t, 6 martie 2017
E vina oamenilor pentru cum arată orașul. Ce poate face primarul dacă oamenii sint nesimțiți si fac mizerie pe strada?
Nicu
6 martie 2017
Faleza nord

Trotuare pline de gropi,mizerie,cersetori si caini vagabonzi!

Radu
6 martie 2017
Balcanism

Ce poti face intr-un oras balcanic,drcat sa ne plangem,ca oricum nu se v-a face nimic,atat de autoritati cat si de populatia conlocuitoare.Oamenii balcanici sunt puturosi,murdari si comenteaza absolut orice.De lege nici nu poate fi vorba,atata timp cat politicul nostru central e bolnav,aici in balcanismul nostru constantean unde de sute de ani nu s-a schimbat nimic in mentalitatea oamenilor,nici ca se v-a putea,doar cu amenzi pana la cer, cum si huliganii englezi au reusit sa fie imblanziti.Asa ca degeaba se da din gura,daca noi per total nu vrem sa luam atitudine,doar sa comentam de pe margine.La noi atata timp cat nu suntem afectati direct doar dam din cioc.Asa ca suntem toti de vine,si eu si tu si toti cei care locuim in Constanta.Pacat dar adevarat!

Constantin
6 martie 2017
Constanta... moarte sigura!

Incompetenta si coruptia administratiei locale au dus in ultimii 17 ani la sufocarea orasului. Autorizatii de constructie eliberate pe pile, relatii si bani fara a tine seama de cetatean este o crima. Suntem condamnati la moarte de o mana de ticalosi! Constanteanul a devenit foarte agresiv!!!... Oare poluarea de tot soiul sa fie cauza acestei agresivitati?!?... Urbanismul facut haotic este cauza unui trafic infernal!!! Sensuri giratorii aruncate pe te miri unde, lipsa semaforizarii pietonale, lipsa locurilor de parcare si a monitorizarii video, incalecarea trotoarelor, poluarea fonica, distrugerea cu buna stiinta a transportului public, pericolul microbuzelor maxi-taxi... Intr-o astfel de jungla urbana cetateanul devine agresiv si nesimtit. El trebuie sa supravietuiasca!!! Ce poti face cand te trezesti cu un mastodont de beton in fata ferestrelor? Pe unde sa mergi cand pe trotuare sunt parcate masini? In ce parc sa-ti duci copilul? La ce spital sa te tratezi? Unde sa te refugiezi de infernul creat de acesti criminali? M-am gandit de foarte multe ori sa parasesc acest infern... O voi face foarte curand! Din pacate Constanta nu mai are nicio sansa! Toate cartierele sunt mizerabile si sufocate!!! Bestiile nu se potolesc! In fiecare zi, se sapa cate o groapa!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2275 secunde