Anca Nedea, președintele ANT:

"Constanța trebuie refăcută din toate punctele de vedere!"

2626
8

Articole de la același autor

Ani la rând, Constanța a fost considerată ca fiind doar un cartier mai sărac al stațiunii Mamaia. Autoritățile locale au ignorat problemele municipiului, au batjocorit istoria unui oraș renumit și au îngropat tot ceea ce se mai putea vizita de către turiști.


Așa se face că, în anul 2016, municipiul Constanța încă mai arată ponosit, este un haos arhitectural, iar obiectivele turistice le poți număra pe degetele de la o mână. Recent, s-a refăcut zona istorică, însă numai pe alocuri. Faleza a fost reabilitată, însă nu și Cazinoul. Iar centrul este în șantier, încercându-se întinerirea și reacti-varea unor zone lăsate de izbeliște în ultimii ani.


Constănțeanca Anca Nedea, preșe-dintele Autorității Naționale de Turism, consideră că este un bun început, dar mai sunt foarte multe de făcut și nu mai este timp de pierdut. "Centrul vechi este aproape gata, faleza este aproape gata. Însă mai sunt multe de făcut în municipiu, mai ales în partea de infrastructură locală. Acum se lucrează pe bulevardul Tomis, dar mai sunt și alte lucrări de făcut. Constanța trebuie refăcută din toate punctele de vedere. Trebuie să se înțeleagă faptul că orașul Constanța este o destinație turistică, nu doar Mamaia", a declarat, ieri, Anca Nedea, președintele Autorității Naționale de Turism.


Constanța, legată de Mamaia


De aceeași părere este și actualul viceprimar cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, inițiatorul proiectelor de reabi-litare a falezei și a peninsulei, pe vremea când Constanța era încă sub "epoca" Mazăre. Făgădău și-a exprimat în mai multe rânduri dorința de a lega Mamaia de Constanța din punct de vedere turistic și a aduce cât mai mulți turiști în oraș. "Vrem un aspect civilizat și omogen pentru zona turistică. Vom crea programe, împreună cu instituțiile de cultură, astfel încât turiștii să aibă ce să facă și ce să viziteze și în oraș", a precizat viceprimarul.


Proiecte blocate de licitații la limita legii


Deocamdată, multe proiecte menite să atragă turiști în municipiu sunt blocate. Șoseaua de coastă a picat, Cazinoul este purtat prin tot felul de licitații și contestații, Parcul Carol din Peninsulă este amânat, iar parcul de la Primăriei arată ca după război, după o lucrare începută, dar oprită de instanță.


După atâția ani de zile în care licitațiile pentru banii puși la bătaie de primărie erau câștigate numai de anumite firme, tergiversările și contestațiile par că nu mai contenesc. Explicații la aceste situații sunt destul de puține: fie agenții economici au prins curaj și nu se mai lasă păcăliți de licitații la limita legii, fie, după atâția ani de licitații cu dedicație, oamenii din primărie nu mai știu să organizeze o licitație corectă.


Comentează știrea

fane
21 aprilie 2016
de la multi pentru cei putini

Se strâng impozite de la cetățenii orașului Constanta si se investesc in Mamaia prin si pentru firmele prietene. Primăria trebuie sa dea socoteala pentru cum se cheltuie banii.

Sindbad
21 aprilie 2016
In jurul cozii...

Constanta trebuie ridicata economic. Parcuri industriale. Facilitati date investitorilor sa vina sa dezvolte investitii. Fara spaga. Sa angajeze mii de oameni permanent. nu bataia de joc 3 luni pe sezon. Astea sunt numai cosmetizari, facute sa ia ochii prostimii. Orasul e oricum distrus, iar o data cu gruparea tiganilor in HC, Tomis 3-ul a luat-o la vale. Apropierea de Sat Vacanta-Mamaia, a ghetoului va da si acest an un iz "de bon ton". Si ca sa fie clar, Fagadau a fost in ultimii ani la butoane, dar se pare ca acum descopera apa calda si roata. Apropo d-na Perhaita, mai lasati AJOFM-ul ca nu creeaza locuri de munca. Ei decat toaca banii. Mai mergeti pe la Camera de Comert, prin port, ambasade, sa vedeti la C-ta de ce nu se poate face ce s-a facut la Cluj, de x? Poate verificati acei tineri castigatori de olimpiade, concursuri scolare internationale, cati dintre ei au revenit la C-ta dupa terminarea studiilor? Au unde sa se angajeze? Promotiile de ingineri, economisti, doctori, chimisti, IT-isti, etc cati aleg sa ramana la C-ta si cati au plecat? Ce fac autoritatile locale, judetene ptr a stopa acest exod al creierelor? Aici la C-ta, s-a premiat votantul senil, sclerozat, colorat-flausatii, si prostimea. Cu astia vreti s-a dezvoltati orasul? O populatie independenta financiar si educata e greu de prostit la alegeri, nu?

ath
21 aprilie 2016
Doar pentru tineri.Interzis +18 ani

M-am nascut la 7 ani dupa terminarea razboiului.Daca mai pun 3-4 ani pana am deschis ochii,adica prin anii 1955-1956,nimic din ce s-a numit moarte,suferinta si distrugeri, cu 10 ani in urma,nu vedeam in jurul meu.Pentru mine,razboiul a fost si este doar istorie.Numai parintii imi povesteau despre bombe si mai tarziu profesorul de istorie.In Europa la fel.Berlinul care a fost sters de pe fata pamantului era reconstruit la loc in cel mult 10 ani.Azi la 26 de ani(un sfert de secol) dupa caderea comunismului citesc la ziar ca "Centrul vechi este APROAPE gata, faleza este APROAPE gata. Însă mai sunt multe de făcut în municipiu....".Vad bucurie si aplauze,Mazare este regretat,Fagadau este laudat.Aveti dreptate doamna Anca Nedea,dar si noi suntem "aproape gata".Copii nostri sunt si ei APROPAPE gata prin Italia si Spania.S-a irosit o generatie.Cine ne da inapoi cei 26 de ani pierduti din viata noastra ? Intr-un ziar local de azi,sub titlul "Spovedania lui Decebal Făgădău....." va recomand sa vedeti o poza cu Cei Trei Muschetari alesi de noi si felul cum "munceau" ei in 2014.O poza inseamna mai mult decat 1000 de cuvinte.Sa vedeti unde "munceau" Mazare,Fagadau si Stan.Mazare este ud de "transpiratie" si semneaza hartii.Fagadau pare toropit de caldura si Gabi Stan plictisit de moarte.Iubita lui Mazare pare ca a pus pampersii primarului intr-o punga si-l forteaza sa plece la culcare.Astia suntem. P.S.Laudat sa-ti fie numele tau,Fagadau.

Daniel
21 aprilie 2016
O parere

Se pare ca nici acum, in al n...spelea ceas al distrugerii Constantei, cei care ar trebui sa vegheze la bunul mers al treburilor urbei, nu inteleg ca anticul Tomis NU este o anexa a statiunii Mamaia (ar trebui sa fie invers...!), ca impozitele platite de constanteni Nu ar trebui folosite si investite in Mamaia (ar trebui sa fie invers...!) si, mai ales, ca interesele constantenilor NU au nimic de a face cu aceasta statiune. Constantenii vor un oras curat, modern, linistit, inverzit, cu oameni cu bun-simt, iar statiunea este exact opusul acestor dorinte : cocalari, mizerie, muzica tare si de prost-gust, servicii proaste si scumpe, lume de o conditie indoielnica- adica tot ce constanteanul nu agreeaza. Dar fiindca in ultimii16-17 ani aceasta statiune a devenit locul de furat preferat al celor care ne-au "condus", atunci ce pretentii sa mai ai ?

constantean revoltat
21 aprilie 2016
spaga si incompetenta

Nu avem o sala de teatru, nu avem o sala de opera , nu avem mai nimic ca spatii in care sa se desfasoare actiuni culturale. Nu mai vorbesc despre Cazino, despre soseaua de coasta sau despre alte obiective absolut necesare unui oras din sec.xxi. Daca ar trebui sa plateasca pentru ceva toti primarii si consiliile care s-au perindat din 199o pina acum ar tebui pentru paragina in care a fost lasat acest oras. Daca vrei sa te plimbi esti incoltit de ciini.de cesetori,de tigani,de hoti,de tilhari. Si vestigiile antice sint lasate aiurea.Unde s-au dus atiti bani din taxele si impoztele noastre. De aia isi permit batatia asta de joc fata de cetateni pentru ca stiu ca nu vor raspunde in fata legii.Ma uitat ieri la dl.Mihaiesi, care se plimba fara griji. Oare nu are mustrari de guget pentru darimarea Continentallului emblematic pentru Constanta? Si eram bucurosi ca era inginer,profesor. Aiurea, aceeasi atitudine de foame in git caorice semianalfabet. S-a bucurat sa-i bage fiica-sii ,in buzunar, citeva miliarde,sa darime hotelul Continental.,Raspunde cineva? Ca str. Stefan cel Mare arata ca o ulita dintr-o comuna, raspunde cineva? Au trecut 26 de ani,nu s-a realizat nimic. Numai spaga ,incompetenta.si interese mafiote.

Constantin
21 aprilie 2016
suntem mintiti

Felicitari pentru comentariu ath. Simnt ca suntem mintiti si manipulati. Derbedeii din politica locala sunt uniti impotriva noastra. Mazare este si va fi primarul Constantei inca 4 ani. Astazi m-am convins de acest lucru. Nu vreau sa dau detalii, dar la momentul potrivit voi posta un comentariu in acest sens. Oameni buni, suntem condamnati la sclavagism si saracie. Mafia care conduce portul si orasul trebuie sa dispara. Eu unul m-am saturat de acesti golani care ne cred pe toti prosti. Sunt revoltat ... Nu voi vota. Nu am cu cine. Toti sunt niste nemernici.... Compromisul raului cel mic ne-a distrus.

Valentina
21 aprilie 2016
colaborare

Castiguri online! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige comisioane prin colaborare la domiciliu! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Gaboi
21 aprilie 2016
Pentru cine?

Bai oameni buni, bagati-va mintile-n cap! Imediat dupa acest articol am dat peste o alta stire de "cultura urbana" la Constanta, acei domni care au pus-o de-un gratar pe plaja. Atat timp cat populatia acestui oras este formata din tineret amator de gratare pe plaja si cluburi de "bon ton", pensionari, semi-oraseni si o clasa de mijloc pierduta in timp si spatiu, eventual baricadata si blazata pe undeva prin Tomis Nord, NU MAI ARE ROST sa vorbim de o buna administrare si dezvoltare a orasului. Administratia locala este proiectia saracului din autobuz, parvenitului cocalar din Fratelli, bugetarului frustrat, si al tanarului dezorientat, atati cat au mai ramas pe aici. Cine, ce si pentru cine sa se faca ceva? Merita oare constantenii o administratie curata? Cunosc si apreciaza oare aceasta notiune? Daca s-ar facea un schimb de roluri ar fi ei mai cinstiti si competenti decat cei alesi? Din pacate sau din fericire ramane acea minoritate de cetateni "si batuti si cu banii luati" care ar merita un oras mai bun si in care sta speranta pentru o mica, dar mica revenire a orasului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4083 secunde