Constanța sub nămeți! Utilajele acționează în continuu pentru degajarea zăpezii

215
Constanța sub nămeți! Utilajele acționează în continuu pentru degajarea zăpezii - ora191-1519892453.jpg

Articole recomandate

24 utilaje tip lamă, 4 utilaje tip lamă cu sărărițe, 9 sărărițe și 15 buldoexcavatoare acționează în continuu pentru degajarea zăpezii de pe străzile din municipiu Constanța.



Pentru ca utilajele să intervină eficient, facem apel la constănțeni să evite folosirea autovehiculelor personale și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun. Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze sau să oprească autovehiculele pe prima bandă de circulație sau în locuri care ar împiedica utilajele de deszăpezire să acționeze.

Totodată, rugăm constănțenii care își curăță intrările în imobile să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată.

În acest moment, se circulă în condiții de iarnă grea pe străzile principale și secundare din municipiu.

Cinci echipaje din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța s-au alăturat echipelor de intervenție formate din 110 angajați ai societății care asigură deszăpezirea, 20 de angajați ai firmelor prestatoare din domeniul spații verzi și 10 persoane asistate social în acțiunea de îndepărtare a zăpezii din stațiile de autobuz, de pe trecerile de pietoni și pasajele pietonale.

S-a intervenit pentru deszăpezirea unui tir blocat pe pasajul Cumpenei și pentru deblocarea unui utilaj Enel blocat în zăpadă la intersecția străzilor Mihai Viteazu și Dobrogeanu Gherea.

Amintim că linia de transport în comun 3B Tomis Nord - Târg legume - fructe este suspendată, iar linia 3 Tomis Nord - Sanatoriu TBC - Palazu Mare funcționează fără deviația Tomis Plus.

În spațiul amenajat pentru persoanele fără adăpost se află la această oră 28 persoane, care primesc hrană și ceai cald.

Energia electrică este furnizată în regim normal în tot municipiul.

De asemenea, nu sunt probleme cu furnizarea energiei termice către consumatorii branșați la RADET.

Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monitorizează permanent situația pe străzile din municipiu și solicită intervenția instituțiilor și societăților abilitate.

Din cauza temperaturilor scăzute, recomandăm evitarea deplasării în spații deschise și a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecțiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilități.

În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă și impermeabilă pentru a asigura protecție împotriva vântului. Protejarea extremităților și a feței este esențială în prevenirea apariției degerăturilor. De asemenea, recomandăm renunțarea la deplasările pe distanțe lungi, în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate adecvat sezonului.

Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervenția utilajelor de deszăpezire intervenind acolo unde este cazul.

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4915 secunde