CONSTANȚA, SUB COD PORTOCALIU DE CANICULĂ! CUM TRECEM MAI UȘOR PESTE PERIOADA TORIDĂ

159
CONSTANȚA, SUB COD PORTOCALIU DE CANICULĂ! CUM TRECEM MAI UȘOR PESTE PERIOADA TORIDĂ - 14986290793a97136f-1501860185.jpg

Articole de la același autor

Pentru prevenirea incidentelor în perioadele cu temperaturi extreme, se recomandă populației să asculte sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 și 18:00.


Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depășește 32 grade Celsius Dacă nu aveți aer condiționat în locuință, la locul de muncă, petreceți 2-3 ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat (cinematografe, spații publice, magazine).


Dacă este absolut necesară expunerea la soare între orele amiezii, trebuie folosită o ținută adecvată: pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise.


Este obligatorie menținerea cu rigurozitate a igienei personale prin efectuarea a câte 3 – 4 dușuri pe zi cu apă călduță. De asemenea, în perioadele de caniculă este recomandat consumul zinic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. 


Consumați fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii), deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă. Nu consumați alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. 


Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice. Evitați activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit etc).


Trebuie avută grija persoanelor vârstnice, a copiilor, persoanelor cu dizabilități oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu le solicită. Persoanele care suferă de anumite afecțiuni își vor continua tratamentul conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în aceste perioade, persoanele cu afecțiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulație, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4518 secunde