Constanța se ridică în picioare pentru asistența socială!

266
Constanța se ridică în picioare pentru asistența socială! - constantaseridica-1506322748.jpg

Articole de la același autor

Sucursala Teritorială Constanța a Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR) în parteneriat cu Primăria Cumpăna, Consiliul Județean, DGASPC Constanța și Instituția Prefectului județul Constanța, organizează conferința cu titlul "Importanța parteneriatului public – privat și rolul asistentului social, în furnizarea și dezvoltarea serviciilor sociale la nivel comunitar".

Evenimentul care se va desfășura în data de 25 septembrie 2017, între orele 12.00 - 14.00, în Sala de conferințe a primăriei Cumpăna, este dedicat asistenților sociali, oficialităților județene, reprezentanților societății civile, prietenilor și susținătorilor profesiei de asistent social. Județul Constanța se alătură celorlalte județe prin care a trecut Caravana CNASR în cadrul campaniei naționale "România se ridică în picioare pentru asistența socială": Gorj, Sibiu, Neamț, Bacău, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Vaslui, Argeș și Oradea. Participanții la acest eveniment se vor bucura și de prezența conducerii Colegiului Național al Asistenților Sociali, în persoana președintelui acestei organizații, Doru BUZDUCEA, a vicepreședintelui Cristian ROȘU și a secretarului executiv doamna Diana CRISTEA.

"Ne bucurăm că turneul național "România se ridică în picioare pentru asistența socială", organizat de către CNASR ajunge în inima Dobrogei, pe Coasta Mării Negre, la Constanța, un oraș fermecător în care multiculturalismul este la el acasă, un oraș în care civilizația orientală se împletește armonios cu cea occidentală. Mulțumim inimoasei filiale locale a CNASR condusă de către Marinela Grigore, o echipă profesionistă, unită și cu rezultate pe măsura muncii lor și care numără 150 de asistenți sociali, înscriși. Conducerea CNASR se alătură întregii suflări a județului, în sala de conferințe a primăriei din Cumpăna, una dintre cele mai moderne și mai renumite comune ale țării și cu pricepere condusă de către doamna Mariana Gâju - premiul politicianul anului la ediția 2015 a Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială", a declarat Doru BUZDUCEA, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România și decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București.

În contextul unor permanente provocări în acest domeniu, de curând a fost făcut public un raport de evaluare în domeniul, potrivit căruia, un procent de 33% din copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani suferă de privare materială severă în România, de peste trei ori mai mulți decât media celor 28 de state europene. Asta înseamnă că nu-și permit nici măcar șase din următoarele nouă lucruri: căldura în casă, chiria, ipoteca, să mănânce carne regulat, să meargă în vacanță, să aibă televizor, mașină de spălat, telefon sau să facă față unor cheltuieli neașteptate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3164 secunde