Constanța se pregătește de sărbătoare! Iată programul activităților la care putem lua parte

510
Constanța se pregătește de sărbătoare! Iată programul activităților la care putem lua parte - ziuamarineiromane2-1565183316.jpg

Articole recomandate

Ziua Marinei Române va fi marcată la Constanța prin manifestări dedicate navei-școală "Mircea", ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.


Astăzi, de la ora 17:00, pe faleza din fața Comandamentului Flotei sunt prezentate standurile expoziționale ale Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza", Direcției Hidrografice Militare și ale Centrului de Scafandri. Activitățile sunt prilejuite de sărbătorirea Zilei Resurselor Mării și a Învățământului Militar de Marină. 


Muzica Militară a Forțelor Navale va completa atmosfera de sărbătoare.


Sâmbătă, 10 august, constănțenii și turiștii sunt așteptați la Ziua Porților Deschise. Evenimentul este organizat în Portul Militar Constanța, începând cu ora 08:30. Vor putea fi vizitate 14 nave ale Forțelor Navale Române, două ale Gărzii de Coastă, un elicopter Puma Naval, submarinul "Delfinul", dispozitive mobile de lansare rachete dar și expoziții specifice.


Luni, 12 august, în intervalul orar 09:45 – 12:30, raionul maritim din fața Comandamentului Flotei găzduiește repetiția generală pentru Exercițiul demonstrativ întrunit "Forțele Navale Române 19".


Miercuri, 14 august, de la ora 08:30, va avea loc o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza Cazinoului din Constanța.


Festivitățile dedicate Zilei Marinei Române debutează joi, 15 august, de la ora 09:45, cu exercițiile navale care se vor desfășura pe faleza Comandamentului Flotei. De la ora 13:00, publicul poate participa la jocurile marinărești organizate în Portul Turistic Tomis.


De la ora 20:00, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un concert. Seara se va încheia cu retragerea cu torțe a marinarilor militari pe traseul Poarta 1 (Portul Constanța) – faleza Cazinoului – Comandamentul Flotei – strada Remus Opreanu – Piața Ovidiu și retur, până la Comandamentul Flotei, timp în care va avea loc și un spectacol inedit de lansare de lampioane de la bordul navelor militare ancorate în apropierea falezei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.892 secunde