Constanța, pregătită pentru vreme rea! Iată ce măsuri s-au luat

946
Constanța, pregătită pentru vreme rea! Iată ce măsuri s-au luat - constantasursaprimariaconstanta-1580915880.jpg

Articole de la același autor

De astăzi, începând cu ora 17.00, și până mâine, la ora 8.00, municipiul Constanța se află sub cod portocaliu de vreme severă. Se vor semnala intensificări susținute ale vântului, va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității.

De asemenea, joi, 6 februarie, în intervalul orar 8.00 - 12.00, în Constanța, vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70-80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Primăria municipiului Constanța a convocat, încă din această dimineață, Comandamentul Local pentru Situații de Urgență și este gata să intervină cu utilaje pentru deszăpezirea orașului dacă situația o va impune.

În această noapte, nouă autospeciale cu sărărițe vor fi poziționate în mai multe locații din oraș. În funcție de evoluția vremii, mai sunt pregătite, în așteptare, încă 22 de autospeciale cu lamă, precum și freze de mici dimensiuni, ATV-uri cu sărărițe și plug pentru arterele înguste și trotuare.

De asemenea, Primăria Constanța este pregătită să intervină și cu echipe de țapinari, drujbari și alpiniști, în funcție de intensitatea și evoluția fenomenelor meteorologice.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost, polițiștii locali au împânzit astăzi orașul și i-au sfătuit pe aceștia să meargă la centrul de urgență pentru vreme rea, situat pe șoseaua Mangaliei nr. 86 A. Acolo beneficiază de condiții civilizate, căldură, apă caldă și mâncare.

Locuitorii orașului care identifică pe stradă persoane fără adăpost sunt rugați să sune la 112 pentru a fi preluați și transportați în centrul special amenajat pentru vremea rea.

Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție. Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța - 0241/550.055

Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală - 0241/484.205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență - 0737552271.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5366 secunde