Constanța, mai aproape de titlul "Capitala Tineretului din România"

707
Constanța, mai aproape de titlul

Articole de la același autor

Constanța și Craiova sunt orașele care au intrat în finala competiției pentru titlul de "Capitala Tineretului din România". Procesul de evaluare a candidaturilor s-a finalizat, iar, în cea de-a doua rundă, orașele finaliste trebuie să își dezvolte dosarul de candidatură și să îl depună până pe data de 30 septembrie.


Orașul câștigător va fi anunțat la Iași, în octombrie 2019, în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a IV-a. Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română și va deține titlul de "Capitala Tineretului din România" în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021. Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a-și finanța proiectul propus, dar va avea și un punct de pornire în atragerea de surse adiționale de finanțare.


Proiectele consolidate ale celor două orașe finaliste urmează să fie susținute în fața membrilor juriului de selecție, în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a IV-a. Jurizarea proiectelor se va face în funcție de o serie de criterii, printre care motivația care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerența viziunii, a misiunii și a obiectivelor și corelarea proiectelor propuse cu strategii și documente de politici publice de tineret.


"Ne bucurăm că tinerii au ocazia să prezinte concret cum văd ei dezvoltarea urbană, dar mai ales că au ocazia să-și implementeze o parte dintre proiectele înscrise cu ajutorul autorităților locale. După doar trei ediții ale programului «Capitala Tineretului din România» se văd deja schimbări importante în felul în care sunt privite la nivel local și regional participarea civică și responsabilizarea personală. Este o inițiativă care face schimbări pe termen lung în dezvoltarea urbană și care confirmă valoarea adăugată adusă de punerea tinerilor în centrul acestui proces", a declarat Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România.


Programul "Capitala Tineretului din România" funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului - titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015 - și a fost inițiat de către Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR). Prima ediție a avut loc în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare și Iași care a preluat oficial mandatul în data de 2 mai 2019. Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) este partener strategic al programului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6776 secunde