Campania "Cuget Liber" – "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Constanța, fieful câinilor fără stăpân! "Ne temem să ne apropiem, că imediat își arată colții!"

1598

Articole de la același autor

Nu este piață agroalimentară în municipiul Constanța care să nu fie "păzită" de câțiva maidanezi. I-am găsit și noi, în incursiunile noastre prin oraș, ne-au sesizat și cititorii despre ei și pericolul pe care îl reprezintă. Campania "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?" continuă, în speranța că în modul acesta autoritățile vor lua atitudine într-o problemă care îi afectează pe constănțeni de prea mult timp!

Zona Pieței "Grivița" este una dintre cele mai aglomerate din Constanța. Zilnic, de aici își fac cumpărăturile sute – sau chiar și mai bine! – de gospodine, fiind un trafic intens. Ba mai mult, zona este "renumită" și pentru lipsa de curățenie, cât și pentru bișnițarii care își fac veacul pe borduri, cu veșnica replică "Țigări avem, țigări avem…". În acest peisaj de mahala, nu se puteau să lipsească maidanezii. În timpul zilei, trecătorii îi pot găsi tolăniți pe un petic de asfalt umbrit, dar când soarele se lasă, par să iasă la vânătoare. Așa se întâmplă seară de seară. În momentul în care precupeții încep să strângă marfa, maidanezii încep să scormonească prin gunoaie. "Îți este și teamă să te apropii de ei, că imediat își arată colții. Zilele trecute, erau doi, au tras de o pungă de gunoi chiar lângă mașina mea, iar atunci când am ajuns cu copilul, să ne urcăm în mașină, au început să ne mârâie. Copilul meu are o problemă neurologică, se sperie foarte ușor. Începuse să plângă, normal că îi era teamă. Noroc că erau niște bărbați prin zonă, care au reușit să îi alunge, că altfel păzeam mașina, eu nu îndrăzneam să mă apropii", ne-a povestit Georgiana R., o mămică revoltată de întâlnirea neașteptată cu maidanezii din centrul orașului.

O altă piață, altă haită. Pe lângă piața "Tomis Nord" – sau "Cireșica", așa cum o cunosc mai mulți constănțeni – s-au aciuat mai mulți câini. Sunt flămânzi, astfel că faptul că stau mai mult pe lângă zonele unde se află oameni și mâncare, este de înțeles. "Ziua se ascund, sunt pe la umbră pe undeva, dar noaptea îți este și teamă să treci pe aici, prin zonă", ne-a relatat doamna Maria, o locatară de pe strada Cișmelei, venită să-și facă cumpărăturile.

Xxx

Semnale precum cele prezentate vin din toate colțurile Constanței. Cetățenii care au avut experiențe neplăcute sau pur și simplu doresc să împărtășească opiniile lor vizavi de această problemă sunt așteptați să ne scrie pe adresa redacției [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5538 secunde