Stadioane în paragină, școli fără săli de sport

"Constanța este un oraș care are zero infrastructură sportivă"

6873
13

Articole de la același autor

Școli fără săli de sport, nu tu stadioane, nu tu bazine de înot, nu tu parcuri… infrastructura sportivă din Constanța este aproape inexistentă. Și nu o spunem noi, ci chiar primarul Constanței, Decebal Făgădău, care recunoaște că municipiul stă foarte prost la acest capitol, deși există foarte mulți sportivi talentați și cu rezultate deosebite. 


Edilul spune că are planuri mari, dar care nu vor putea fi realizate peste noapte și că, în câțiva ani, Constanța va avea două bazine de înot și o bază sportivă modernă, cu o sală polivalentă și stadioane.


Deja autoritățile locale au pornit demersurile pentru preluarea în administrare a fostei baze sportive de la "Badea Cârțan", iar în perioada următoare intenționează să aducă în patrimoniul Primăriei Constanța și baza Clubului Sportiv Farul.


"«Triunghiul» și ce a rămas din «Badea Cârțan», pentru că nu pot să spun că mai avem stadionul de rugby «Badea Cârțan», ci pur și simplu ce a rămas din «Badea Cârțan» vrem să le luăm de la Ministerul Tineretului și Sportului. Acea bază sportivă de la «Triunghi» există, în prezent, doar pe hârtie, în rest este o pârloagă, iar noi ne dorim să le preluăm în patrimoniul nostru, să le administrăm, redându-le comunității", explică Decebal Făgădău.


Potrivit acestuia, în zona "Badea Cârțan", va fi ridicată Sala Polivalentă și sunt proiectate două bazine de înot. 


"Nu vom face unul singur, ci două bazine, unul pentru performanță și unul pentru a învăța copiii noștri să înoate. Mi-aș dori ca, pe viitor, să nu mai existe copil de constănțean care să nu știe să înoate. Trebuie să ne bucurăm de acest dar pe care ni l-a dat Dumnezeu, să ne naștem într-un oraș la malul mării. Măcar atâta lucru să asigurăm și noi comunitatea, să-i învățăm pe copiii noștri să înoate. Nu știu la acest moment ce presupune acest lucru, dar știu că suntem săraci la capitolul de structură publică a orașului", spune edilul.


Este nevoie de investiții


Una din prioritățile autorităților locale în perioada următoare este finanțarea sportului constănțean și realizarea unei infrastructuri care să asigure dezvoltarea sportului în municipiu. 


"Intenția noastră este de a prelua în administrare infrastructura sportivă. Constanța este un oraș care are zero la capitolul infrastructură sportivă. Stadioanele se află fie în paragină, în administrarea altora, nu a noastră. Tocmai de aceea noi intenționăm să aducem infrastructură, pentru a canaliza toate investițiile. Planul meu este unul extrem de simplu de urmat: infrastructură, structură, rezultate. Astfel încât să știm cât ne costă infrastructura, cât ne permitem să dezvoltăm infrastructura, cât ne costă structura și ce rezultate putem premia, fie de performanță, medalii, fie în masă", susține Decebal Făgădău.


CS Farul, în administrare locală


Primul pas, în viziunea primarului Constanței, este chiar reactivarea fostului stadion de rugby de la "Badea Cârțan". 


"Vrem să îl integrăm în conceptul nostru de bază sportivă și să îl redăm comunității pentru că tot efortul pe care îl face municipalitatea, orașul, finanțând sportul constănțean, dă rezultate. Tomitanii promovează, HC Dobrogea Sud a câștigat Cupa României la handbal, după o absență a handbalului masculin constănțean din vârful handbalului românesc. Iată că ușor-ușor apar rezultate. Mi-am propus ca pe baze sănătoase, transparență, să începem să construim punct de încredere. În aceeași cheie se interpretează și finanțarea Clubului Sportiv Farul Constanța. Chiar dacă directorul Floroiu a ieșit la pensie, merge zilnic acolo, pentru că nu se poate despărți de casa lui. Le-am promis că îi vom susține pentru că CS Farul a reprezentat România la multe competiții internaționale și a fost o pepinieră de ambasadori ai Constanței, nu doar ai României. Vom demara un proces de trecere a CS Farul Constanța, de la Ministerul Tineretului către municipalitate. Dar nu vrem să grăbim acest proces, pentru că el este unul fără precedent și înțelegem că ministerul are nevoie de multe dovezi de încredere. Această alocare suplimentară de fonduri reprezintă o dovadă de încredere", completează Decebal Făgădău.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
hop
2 aprilie 2018
o idee

Deschideti curtile la scoli sau licee sa poata face copii sport sau sa joace baschet. .. asa cum este nornal. Nu va mai scremeti ca in ziua de azi aveti firme de paza aveti termopane si daca ati avea un deget de creier ati fi avut si camere video. Lasa ti copii sa faca sport !!!!

Orban
2 aprilie 2018
Mincinoșii

Ești primar de mulți ani și nu ai făcut nimic, nu ești bun de nimic , crezi că o să te m-ai voteze oamenii pentru promisiunile mincinoase pe care le faci ? Te m-ai votează pulea Spătarul,

Orban
2 aprilie 2018
Mincinoșii

Ești primar de mulți ani și nu ai făcut nimic, nu ești bun de nimic , crezi că o să te m-ai voteze oamenii pentru promisiunile mincinoase pe care le faci ? Te m-ai votează pulea Spătarul,

Constantean
2 aprilie 2018
Baza sportivă

Acum vreo doi ani auzeam promisiunea că se vor face zece bazine de înot acoperite în Mamaia.S-a făcut ceva ? Ruinele din centrul vechi stau să cadă. Școală Sportivă 1 e închisă, Stadionul Farul nu mai zic. In parcuri, în afara de Tăbăcăriei, nici o masa de ping-pong, nici un fileu de volei sau coș de baschet, curtea Palatului Copiilor e aproape un maidan. Trageți concluziile singuri.

Radu
2 aprilie 2018
Baza sportiva

Acest domn fagadau nu a făcut decât să mintă și sa spele mizeriile lui mazăre. F bine daca poate si constantenii sunt niste prosti care si merita soarta. Malluri la toate colțurile școli praf spitale praf piețe praf prețurile cele mai mari din romania. Bravo constanța

Borat
2 aprilie 2018
Hmm

Constanta este zero la tot și asta este meriul tovarășului primar A promis podul de la Cora o sa fie gata intr-un an și nimic , mizerie peste tot , căruțe pe bulevarde , parcuri și parcări distruse de blocurile făcute de jmecheri Nu suntem in state sa terminam un parc de modernizat (parcul de la prefectura) Nu o sa avem niciodată un oraș la nivelul Clujului deși suntem un oraș port , avem turism și industrie pentru ca nu suntem capabili.

Borat
2 aprilie 2018
Hmm

De ce dragi tovarăși de la Cuget Liber nu comentați nimic de podul de la Cora ? De ce nu se lucrează ? Când o sa fie gata ? De ce nu comentați promisiunile făcute de primar referitoare la termenul de execuție ....???!!!

Constantean
2 aprilie 2018
Ce votam aia avem

Atata timp cat primaria colcaie de machedoni in Constanta pentru comunitate nu se va face nimic,pentru ca astia nu stiu decat a oua(pentru mine)Nu este o rautate este o realitate.Cine stie cunoaste.Daca asa votam asa avem.Un oras in dezastru ,asta e Constanta noastra data pe mana unor venetici.

Fost alegator
2 aprilie 2018
Fierătanii

De ce era nevoie de fierătaniile care încadrează băncile si blochează brazii în Parcul Arheologic ? Ca sa aibă ce să-mi cadă în cap când bate vântul? De ce au demolat fântânile arteziene pe care tocmai le făcuseră? Așa bătaie de joc n-a avut Constanta și locuitorii ei niciodată.Cum să se joace copiii lângă fostul cinematograf Tomis, plin de gunoaie și gata să cadă?

Dobrogean
2 aprilie 2018
Constanta

Ai fiti seriosi...acuma machidonii sunt de vina pt ca Constanta este cum este.Mazare si ceilalti primari care au fost inaintea lui tot machidoni au fost???Aveti ce aveti cu machidonii!!!!Documentativa si vedeti ce au insemnat machidonii in Balcani(in Tarile unde traiesc) dea lungul istoriei...Sunt mai patrioti ca multi romani de-ai nostrii,ce naiba,fiti rationali si seriosi,sa fim corecti.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5589 secunde