€ 4.7619
£ 5.507
$ 4.2322

Mai multe ştiri online:

Consiliere gratuită pentru cei care vor să lucreze peste hotare

Ştire online publicată Marţi, 12 Februarie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) vine în sprijinul șomerilor cu servicii gratuite de informare/consiliere/mediere a persoanelor care doresc să ocupe locurile de muncă vacante oferite de angajatorii din străinătate. Ca urmare, pe viitor, accesul cetățenilor români la locurile de muncă vacante oferite în alte state se poate face prin rețeaua EURES, prin intermediul firmelor private de plasare a forței de muncă sau prin căutare individuală.


Toate locurile de muncă vacante la nivel european pot fi vizualizate pe portalul EURES, www.eures.europa.eu, iar pentru a aplica pentru un astfel de loc de muncă trebuie selectate doar ofertele marcate cu steagul UE.


Precizăm că în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, consilierii EURES oferă servicii gratuite de informare/ consiliere/ mediere a unui loc de muncă în UE/SEE (Spațiul Economic European).


În situația în care se apelează la serviciile de mediere oferite de o firmă de plasare a forței de muncă în străinătate, este indicat, înainte de efectua orice plata solicitată, să se verifice la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Aici, oamenii pot afla dacă o anumită firmă este înregistrată sau dacă a avut sesizări sau plângeri cu privire la activitatea desfășurată. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7321 secunde