Condițiile de cazare și de masă mai bune pentru românii din Germania

114
Condițiile de cazare și de masă mai bune pentru românii din Germania - violeta-1591724878.jpg

Articole recomandate

Condițiile de cazare și de masă vor fi temeinic verificate în toate fermele din Germania, a afirmat marți Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, referindu-se la românii plecați să muncească în această țară, iar fiecare oră de muncă va fi înregistrată într-un sistem electronic care va ține evidența tuturor orelor zilnice și săptămânale, informează Agerpres.


Ministrul Muncii a efectuat, luna trecută, o vizită de lucru în Germania, pe agendă figurând discuții cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, și cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, Julia Klockner.


"În abatoarele din Germania, românii vor avea contracte semnate cu contractori oficiali și nu cu subcontractori, având astfel o protecție sporită. Fiecare muncă, oră de muncă, va fi înregistrată într-un sistem electronic care va ține evidența tuturor orelor zilnice și săptămânale, evitând neînțelegerile dintre angajatori și angajați pe această temă. Toate fermele au obligația, așa cum am discutat cu omologul meu, să aibă un contract colectiv încheiat cu un furnizor de servicii de sănătate pentru o minimă asistență medicală acordată românilor și tuturor angajaților. Condițiile de cazare și de masă vor fi temeinic verificate în toate fermele din Germania", a declarat Alexandru, la dezbaterea moțiunii simple împotriva din plenul Senatului.


Totodată, ministrul Muncii a subliniat că l-a convins pe omologul său german să schimbe legislația pentru ca românii să aibă condiții de muncă mai bune.


"Am convins ministrul Muncii din Germania să schimbe legislația pentru ca românii să aibă condiții de muncă mai bune. Lansez astăzi, în dezbatere publică, un proiect de lege la care am muncit în ultimele săptămâni privind măsuri mai sigure de organizare a plecărilor românilor în străinătate la muncă. Știu că vedeți negru în fața ochilor de furie. Îmi dau seama că vă înfurii când vedeți cum se face treabă la Ministerul Muncii.


Știți că toți miniștrii țărilor, având comunități mari de români, sunt astăzi în dialog cu mine. România este acum conectată la toți decidenții politici importanți din Uniunea Europeană. În două zile, după 4.500 de kilometri conduși dus și întors până în Germania, am făcut cât niciun ministru PSD nu a făcut pentru românii noștri din străinătate. PSD nu a discutat niciodată aceste probleme față în față cu decidenții europeni. România practic este astăzi sub guvernarea PNL la masa discuțiilor cu acești decidenți", a mai spus Violeta Alexandru.


Moțiunea simplă inițiată de social-democrați împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, intitulată "Opriți-o pe 'Doamna în negru' de la Ministerul Șomajului și Prăbușirii Sociale", a fost adoptată, marți, de plenul Senatului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7167 secunde