Condiții mai bune de spitalizare pentru bolnavii de la Terapie Intensivă

286
Condiții mai bune de spitalizare pentru bolnavii de la Terapie Intensivă - paturi-1522250463.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență a fost dotată cu zece paturi speciale, concepute expres pentru pacienții aflați în stare critică. Precizăm că acestea au fost achiziționate în cadrul unui program derulat de Ministerul Sănătății și Banca Mondială. 


"În secția ATI sunt internate cele mai grave cazuri, pacienții de aici fiind imobilizați și, de cele mai multe ori, în stare critică. Noile paturi de la Terapie Intensivă respectă cerințele de îngrijire necesare pacientului critic, permit mobilizarea ușoară și rapidă a acestuia și previn apariția escarelor. Mai mult, dotările complexe vin în sprijinul personalului, reducând efortul fizic depus în activitățile de îngrijire zilnică, mai ales atunci când este necesară răsucirea pacientului de pe o parte pe alta, pentru efectuarea igienei și pentru schimbarea lenjeriei", au precizat reprezentanții unității sanitare. 


Vestea a fost primită cu mare bucurie de către aparținătorii pacienților internați în spital. 


"Tatăl nostru este internat de câteva zile în spital și din cauza faptului că nu respectă mereu indicațiile cardiologului, ajungem mereu și mereu pe patul de spital. Ne temem chiar că, data viitoare, să nu fie mai rău de-atât, așa că este foarte bine că spitalul a suplimentat numărul de paturi pe ATI. Aici sunt tratate cele mai grave cazuri, iar în scurt timp vine 1 Mai, vine vara și va fi nevoie de cât mai multe", ne-a declarat Ioana B., o constănțeancă. 


Anul trecut, secția ATI a mai fost dotată cu aparate EKG și defibrilatoare, achiziționate tot de către Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială. În plus, conducerea SCJU a achiziționat din fonduri proprii mai multe tărgi hidraulice mobile pentru transport pacienți, dotate cu suport butelie O2 și stativ perfuzie. Acestea au intrat de ieri în dotarea Unității de Primire a Urgențelor (UPU) Constanța. 


Noile echipamente permit transportul pacienților în condiții de siguranță și monitorizare, pentru investigațiile paraclinice aferente. Totodată, conducerea SCJU a mai achiziționat un electrocauter, dar și un scaun cu sistem hidraulic. Acesta este utilizat în blocul operator al secției Neurochirurgie, de către medicii specialiști. 


De asemenea, în dotarea UPU au intrat și alte tărgi similare celor deja achiziționate. Acestea sunt indispensabile desfășurării activității, mai ales că multe dintre ele se deteriorează în urma transportului pacienților supraponderali. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4878 secunde