Condiții ca la "particulară" în creșele din Constanța

315

Articole de la același autor

Cei mai mulți părinți constănțeni reintră în câmpul muncii după încheierea concediului de creșterea copilului. Unii aleg să-i lase pe cei mici cu bunicii, alții se orientează către creșele din municipiu. Deși sunt doar cinci la număr, în prezent, se acceptă toate cererile și se caută soluții pentru primirea în colectivitate a tuturor copiilor pentru care părinții nu au găsit o altă soluție.


Pentru a-i convinge că și în creșele de stat sunt condiții bune și copiii sunt în siguranță, conducerea Serviciului de Admi-nistrare Creșe organizează, în această perioadă, Zilele porților deschise. "Până la sfârșitul acestei săptămâni, îi așteptăm pe toți părinții să cunoască personalul, să vadă condițiile, să vadă ce mănâncă micuții și să le fie mai ușor să opteze pentru un loc într-una din cele cinci grădinițe pe care le administrăm", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Serviciului de Creșe, Cezara Popescu.


Potrivit acesteia, toate creșele pot fi vizitate între orele 8,30 și 16. "Îi rugăm totuși pe părinți să nu vină însoțiți de copiii bolnavi, să evite aducerea acestora în colectivitate, pentru a nu risca să-i îmbolnăvim și pe cei care frec-ventează deja creșa", a mai completat șeful creșelor din Constanța.


Deși în creșele particulare sunt mai puțini copii, condițiile sunt comparabile cu cele din creșele de stat. Mai mult decât atât, taxa lunară este foarte mică. "Pentru luna septembrie 2016, primim înscrieri în luna mai, dar, dacă sunt părinți care vor să-și aducă copilul din aprilie, de exemplu, când se termină concediul de creșterea copilului, primim înscrieri și atunci. De fapt, orice părinte a venit la noi, i-am găsit un loc. Că nu a fost într-o creșă, ci în alta, dar am primit co-pilul", a mai spus Cezara Popescu. 


Cererile pot fi depuse la sediul de pe aleea Mălinului nr. 4. Inițial, aces-tea primesc o preapro-bare, după care părinții trebuie să aducă docu-mentele obligatorii pentru intrarea în colec-tivitate. 


Meniul zilnic, stabilit de un nutriționist
Din meniul zilnic al micuților fac parte carnea de curcan, carnea de vițel, fructele și legumele proaspete și lactatele locale. Meniul este diver-sificat, gătit în fiecare zi, fiind stabilit de un medic nutriționist, conform vârstei micuților. 


Cuantumul alocației de hrană suportat de părinți este stabilit în funcție de venitul acestora și nu depășește 4,12 lei pe zi. Consiliul Local Constanța a stabilit încă de anul trecut un cuantum al costului mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează creșele din cadrul Serviciului Public de Administrare Creșe de 421,70 de lei de copil, pe lună. Astfel, alo-cația zilnică de hrană este de 12 lei pe zi, de copil, însă contribuția părinților este considerabil mai mică, în funcție de veniturile lor. 


Astfel, pentru părinții care au un singur copil în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat de peste 1.050 de lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 4,12 lei. Părinții care au doi sau mai mulți copii în familie și au un venit mediu lunar brut cu-mulat de peste 1.050 de lei vor plăti numai 2,06 lei pe zi, de copil, iar părinții cu un singur copil și cu venituri între 338 și 1.049 de le vor plăti tot 2.06 lei pe zi, de copil.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4436 secunde