"Concurs" de adunat mucuri de țigară de pe plajă, sub "bagheta" Mare Nostrum

281

Articole de la același autor

Cea de-a treia ediție a Crosului Mării Negre a adunat, anul acesta, peste 1.500 de participanți de toate vârstele, care au alergat pentru a păstra Marea Neagră curată. Înainte de start, ONG "Mare Nostrum", organizatorul acestei acțiuni, a lansat o altă provocare pentru constănțeni și anume ca toți participanții să dea dovadă de simț civic și să adune mucurile de țigară de pe plaja Modern și de a le aduce la Mucometru, o unitate de măsură special creată pentru a înregistra cantitatea de mucuri de țigară existentă pe plajă. La final, s-au strâns în jur de 2.500 de mucuri de țigară.

"Acestea reprezintă cel mai frecvent deșeu întâlnit în monitorizările de plajă din ultimii patru ani. Vrem ca oamenii să înțeleagă cât de nociv este un rest atât de mic de țigară care se îngroapă în nisip, dar nu dispare", a declarat Mihaela Cândea Mirea, director executiv ONG "Mare Nostrum".

Participanții la cros au avut de parcurs trei trasee, indiferent că a fost vorba despre oameni obișnuiți sau sportivi.

"Este al doilea an în care particip la acest cros și pot să spun că voi veni ori de câte ori se va organiza. Vreau să am un mod de viață sănătos, dar mai ales vreau să fim conștienți de faptul că marea trebuie să fie păstrată curată. Plaja, de asemenea", a spus Iuliana, în vârstă de 35 de ani. Fără a fi o cursă contracronometru, toți participanții au primit o diplomă și o brățară realizată manual de voluntarii "Mare Nostrum".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2887 secunde