CONCERT CARITABIL LA CONSTANȚA, PENTRU AJUTORAREA A ȘASE FRAȚI ORFANI

248
CONCERT CARITABIL LA CONSTANȚA, PENTRU AJUTORAREA A ȘASE FRAȚI ORFANI - showingkidssadmovies-1525860209.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 13 mai, începând cu ora 19.00, constănțenii sunt invitați la concertul extraordinar de folclor și muzică patriotică în interpretare coral-instrumentală "Noi suntem ai României". Acesta este susținut de către Corala bărbătească "Armonia" și de către Orchestra folclorică Muzica "Divertis". Evenimentul se va desfășura în parcul Tăbăcăriei, lângă biserica "Sfântul Mina".
Orchestrația va fi asigurată de către Valeriu Cașcaval și Ion Croitoru, iar conducătorul artistic va fi Anton Slavici. În deschidere, fiica parohiei, Florentina Gârțu, va susține un program autentic de muzica armânească.


Concertul este unul caritabil, fondurile strânse vor fi donate fraților Dascălu (Cristian, Andrei, Tudor, Amelia, Luca și Marta), copii premianți, rămași orfani de tată (2012), și de mamă, în doua zi de Paști (2018). Copiii au rezultate foarte bune la învățătură și sunt sportivi de performanță.


Parohia "Sf. M. Mc. Mina" a mai desfășurat de-a lungul timpului o serie de activități cu caracter filantropic, dintre care menționăm: construirea, în orașul Techirghiol, a primului așezământ al Bisericii Ortodoxe, destinat copiilor defavorizați și abandonați, cât și femeilor abuzate, din județul Constanța; școala de vară, ca variantă de petrecere a timpului liber pentru copiii aflați în vacanță, începând cu anul 2016; cadouri de Crăciun pentru copiii instituționalizați din județul Constanța; susținerea unor familii aflate în impas; renovarea a două saloane din Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei", Constanța, secția Pediatrie;


susținerea de persoane vârstnice prin acordarea de tratament în Centre de sănătate din județul Constanța, prin programul "Un bunic în vacanță"; concerte caritabile în perioada Crăciunului și a verii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Concert caritabil în Club Doors
Pagina a fost generata in 0.5335 secunde