Concediu după divorț! Un parlamentar vrea să dea zile libere plătite românilor care se despart

643
Concediu după divorț! Un parlamentar vrea să dea zile libere plătite românilor care se despart - divorce-1539258433.jpg
Deputatul PSD Georgian Pop vrea să dea 3 zile libere celor care se despart, pentru a trece mai ușor prin această perioadă. Indemnizația pentru concediul de divorț se plătește din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective, prevede proiectul depus la Camera Deputaților, scrie libertatea.ro


"Concediul pentru divorț se acordă în condițiile prevăzute de lege, în scopul de a veni în sprijinul celor care trec prin această situație, pentru acomodarea la noua situație din viața lor. Cei care au divorțat au dreptul la un concediu pentru divorț de 3 zile lucrătoare. În cazul în care titularul dreptului la concediu este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorț, plătit, de 3 zile lucrătoare. Indemnizația pentru concediul pentru divorț se plătește din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective", se prevede în propunerea legislativă depusă la Camera Deputaților.

Potrivit deputatului PSD Georgian Pop, datele Institutului Național de Statistică arată că anual, peste 60.000 de adulți și aproximativ 17.500 de copii sunt afectați în mod direct de divorț, la aceștia adăugîndu-se și membrii familiei lărgite, prietenii sau chiar angajatorii persoanelor divorțate.


"Divorțul este un fenomen social cu manifestări constante în ultimele decenii, în țara noastră. Întrucât efectele divorțului sunt profunde și e cele mai multe ori negative, atât la nivel de individ cât și la nivel de societate, se impune ca statul să acorde o atenție sporită persoanelor care trec printr-un astfel de eveniment", spune Pop.

El precizează că se impune oferirea de sprijin salariaților care trec prin trauma desfacerii căsătoriei, prin acordarea acestui concediu pentru divorț de 3 zile plătite.

Parlamentarul aduce, ca argument, faptul că divorțul reprezintă al doilea eveniment traumatic ca importanță, care se poate produce în viața unei persoane, după decesul unui copil sau a unui părinte, fiind în mod evident un eveniment familial deosebit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4233 secunde