€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Comisarul Jourova, despre numirea lui Kovesi ca procuror-șef european

Ştire online publicată Sâmbătă, 09 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a declarat, vineri, la București, că nu se va pronunța asupra persoanei care ar trebui să fie desemnată procuror-șef european, dar a precizat că trebuie găsit „cel mai bun șef” și că se pun mari speranțe în activitatea Parchetului european în domeniul combaterii corupției.

Întrebată de jurnaliști cum ar fi privit la nivelul UE faptul că România nu susține candidatura Codruței Kovesi și dacă, personal, consideră că fosta șefă a DNA ar fi potrivită pentru poziția de șef al Parchetului European, Jourova a spus că procedura este în curs și nu se antepronunță.

„Nu am discutat-o astăzi (candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European - n.r). Cred că autoritățile române trebuie să-și pună această întrebare. Eu nu voi comenta asupra acestui lucru. Doamna Kovesi este unul dintre cei trei candidați propuși de o comisie de experți. Procedura este în desfășurare și ține de Parlamentul European și de statele membre să se ocupe de procedura transparentă... Trebuie să găsim cel mai bun șef pentru Parchetul European. Avem speranțe mari că acest parchet va consolida activitatea de urmărire a infracțiunilor împotriva intereselor UE, a corupției, deci va trebui să găsim cea mai potrivită persoană, dar cine va fi aceasta, veți înțelege, că nu mă voi pronunța”, a răspuns comisarul european, într-o conferință de presă comună cu ministru Justiției, Tudorel Toader, după Consiliul JAI.

Sursa: digi24.ro

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7468 secunde