Comandament de iarnă la Primăria Constanța. Utilajele, pregătite să intervină

450
Comandament de iarnă la Primăria Constanța. Utilajele, pregătite să intervină - iarnazapadagerutilajedezapezire9-1483026916.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale se pregătesc pentru viscolul și ninsorile ce se anunță în ultimele zile ale anului, la Constanța. În cursul zilei de joi, a fost convocat Comandamentul de iarnă la Primăria Constanța, iar instituțiile au luat măsurile necesare pentru a evita incidentele neplăcute. 


Ținând cont de faptul că se vor înregistra temperaturi cuprinse între -1 și -3 grade Celsius, care ar favoriza depunerea zăpezii, au fost pregătite 6.500 de tone de material antiderapant și opt sărărițe care vor acționa pe străzile din municipiu imediat ce va începe să ningă. Utilajele vor împrăștia material antiderapant în special pe poduri, pe străzile care se află în pantă și în intersecții. 


La primele ore ale dimineții de vineri, 30 decembrie, cele opt sărărițe vor fi poziționate în opt puncte din municipiu, la intersecția bulevardului Ferdinand cu bulevardul Tomis, la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Pescarilor, pe Podul Cumpenei, pe Șoseaua Mangaliei, la intersecție cu bulevardul 1 Mai, pe bulevardul Tomis la intersecție cu bulevardul Aurel Vlaicu, pe strada Dezrobirii, la intersecție cu strada Soveja, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, intersecție cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe bulevardul Aurel Vlaicu, la intersecție cu strada Baba Novac, iar un alt utilaj, mai mic, va fi prezent în zona peninsulară. 


În funcție de evoluția meteo, dacă stratul de zăpadă va depăși cinci centimetri, se va acționa cu 22 de utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului. 


Atenție unde vă parcați mașinile! 
În urma atenționării meteorologice, Primăria Constanța a mobilizat pentru intervenții patru echipe ale Serviciului Spații Verzi, incluzând și alpiniști utilitari, care vor fi pregătiți să intervină dacă va fi cazul, pentru toaletarea copacilor ori pentru ridicarea celor căzuți. 


De asemenea, cinci echipaje ale Poliției Locale și alte două ale Serviciului Igienă Publică vor patrula pe străzile din oraș, în colaborare cu Poliția Rutieră. 


Reprezentanții primăriei fac apel la constănțeni ca, în perioada menținerii codului galben de vânt și ninsoare, să nu staționeze autovehiculele în zonele în care există riscul prăbușirii vreunui copac. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Decembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Constanța  scapă de grija încălzirii
Pagina a fost generata in 1.8894 secunde