Școlile din Constanța vor fi supravegheate video. "Vrem ca infracționalitatea să nu mai ajungă în școală!"

2105
6
Școlile din Constanța vor fi supravegheate video.

Articole de la același autor

Constanța intră în rândul orașelor moderne din Europa. Vom avea semafoare și parcări inteligente, autobuze electrice, camere de luat vederi în perimetrele unităților de învățământ și bulevarde de mileniul al treilea, de la un capăt la altul. Cel puțin asta promite primarul Decebal Făgădău după ultimele întâlniri cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanța.


"Avem o sumă extrem de ambițioasă și o serie de proiecte care, dacă s-ar realiza măcar în proporție de 50 la sută, ar schimba radical fața orașului și a regiunii noastre. Avem undă verde în a scrie și depune proiecte europene. Avem nevoie de o asistență care să ne ajute să recuperăm întârzierea pe care o are nu doar orașul Constanța, ci toate orașele din țară în absorbția de fonduri europene. În total, la Constanța, vor ajunge 20 de milioane de euro", explică primarul municipiului, Decebal Făgădău.
Astfel, autoritățile locale au aprobat planul de mobilitate urbană și au apelat la specialiști atât de la Banca Europeană de Dezvoltare, cât și de la Banca Mondială pentru asistență, elaborarea planurilor, prioritizarea proiectelor și identificarea de finanțări.


Semafoare inteligente și camere video în intersecții


Prima prioritate a Primăriei Constanța este resistematizarea traficului din municipiu, una dintre cele mai aglomerate zone din țară. 


"Ne propunem să realizăm un sistem de management al traficului. Constanța este unul dintre orașele cu gradul cel mai ridicat de motorizare, neluând în calcul perioada sezonului estival. Constănțenii și cei care tranzitează zona posedă un număr ridicat de mașini. Evident că, la acest transport individual, se adaugă și transportul de mărfuri sau cel generat de servicii, zona noastră fiind o zonă economică importantă. Nu doar pe perioada sezonului estival, orașul nostru devine din ce în ce mai aglomerat. Tocmai de aceea, avem nevoie, nu doar de a construi un transport public modern și funcțional ci, și de un efort consistent în a implementa soluții inteligente de management al traficului", spune edilul de la Constanța.


Astfel, vor fi achiziționate semafoare inteligente, cu toată senzoristica aferentă, camere de supraveghere în intersecții, pentru respectarea regulilor de trafic, panouri de informare electronice în stațiile de călători, astfel încât călătorii să cunoască timpii de așteptare sau de deplasare și să poată ști cât va dura călătoria lor sau cât mai au de așteptat până vine autobuzul.


Safe City pentru turiști, dar și pentru locuitori


Un alt proiect important ce va fi demarat pe bani europeni, Safe City, se referă la creșterea gradului de siguranță în Constanța. 
"Safe City este un sistem integrat de supraveghere video, cu butoane de alertă, cu dispecerat, cu o compatibilizare a procedurilor cu toți posibilii beneficiari de informații, și fac aici referire la Poliția Română, la Gruparea Mobilă de Jandarmi, astfel încât să supraveghem nu doar zonele aglomerate din punct de vedere turistic, ci și zonele pe care le avem în atenție în a spori siguranța. Este vorba despre dispensare, școli, grădinițe, creșe. Nu putem lăsa directorii de școli sau părinții singuri să se lupte cu mica infracționalitate care ajunge în școală. Rolul nostru este de a preveni. Tocmai de aceea vom supraveghea perimetral zona unităților de învățământ, astfel încât infracționalitatea să nu mai ajungă în școală", explică Decebal Făgădău.


Bulevardul Tomis, reabilitat de la un capăt la altul


În ce privește infrastructura, primul pe lista reabilitărilor este bulevardul Tomis. 


"Ne propunem ca un bulevard al Constanței să devină etalon, din punct de vedere al zonei pietonale, al spațiilor verzi, al indicatoarelor rutiere, al iluminatului public, al zonelor de siguranță pentru pietoni, astfel încât să avem un reper încotro vrem să mergem cu o arteră vitală pentru Constanța. Evident că mă gândesc la bulevardul Tomis. Și deși granițele spre Ovidiu sunt diferite, primarul din Ovidiu și-a asumat că, dacă bulevardul Tomis va fi selectat pentru reabilitare, dânsul să preia lucrările de la granița cu municipiul Constanța", completează primarul Decebal Făgădău.


În perioada următoare vor fi scrise proiectele și se va aplica pentru finanțări. Mai avem însă de așteptat până când vom vedea toate aceste minunății în orașul nostru și să sperăm că nu vor avea și ele soarta parcului de la primărie sau a Cazinoului.


Comentează știrea

conespan
17 octombrie 2017
x

Daca se reabiliteaza ca podul de la Cora mai bine lasa. Ai terminat de asfaltat tot orasul si a ramas b-dul Tomis.

Lute
17 octombrie 2017
La psihiatru cu tine !!

Fatalaule , Fatalaule , tu nu te mai faci bine, ai sa mori inecat in proiecte fantasmagoniste si atat, la realizari esti ZERO, nici un proiect tampit de-al tau nu a avut finalizare. Nu cred ca ar mai exista primar mai prost ca tine si administratia ta !!!

DODO
17 octombrie 2017
alta pitra-n balta !

Andeea ce legatura este intre titlu , poza si vesnicul pomelnic cu intentiile fantasmagorice ale primariei, pe care-l tot scoti periodic din sertar

stefania
17 octombrie 2017

Planul perfect de castig! Noi am ajutat deja alti oameni sa castige bani cu programul nostru, acum vrem sa ne dezvoltam si sa ne extindem echipa! Vino alaturi de noi si castiga repede bani! Daca esti o persoana ambitioasa si vrei o cariera excelenta intr-un domeniu de top si de mare viitor, aici ai toate conditiile pentru a te dezvolta si a castiga bani nelimitat. Trebuie doar sa ne cauti acum la adresa de email: [email protected]

ioana
17 octombrie 2017
articol

ceea ce ati prezentat in acest material nu exista concordanta intre titlu si continut,mai degraba seamana a interviu,iar infractionalitatea in randul minorilor exista de mult si in scoli si in afara lor cu stiinta sau nu a parintilor si nu se face nimic concret in acest sens

alex
17 octombrie 2017
.

alte minciuni....in cat timp o sa refaceti voi blvd.Tomis,daca portiunea de la capitol la primarie a stat 1 an in reabilitare,ce sistem de iluminat va folosi primaria,ce se va intampla cu toate masinile parcate pe trotuar de la victoria pana in tomis3,ce tip de semaforizare vor folosi ca sa nu mai fie cozi in orele de varf... la urmatorul interviu poate il intrebati pe domn primar de ce nu se refac trotuarele din oras,80% din ele nu au vazut pic de asfalt de peste 30 ani

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2605 secunde