Cod portocaliu de VIJELII și PLOI TORENȚIALE, la Constanța

1373
Cod portocaliu de VIJELII și PLOI TORENȚIALE, la Constanța - ploitorentialeinterior-1559290776.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu câteva minute, o nouă avertizare de vreme rea, la Constanța. Începând de astăzi, de la ora 12, toată zona costieră a județului intră sub cod galben de averse și furtuni, iar, de la ora 15, zona de vest a județului va fi sub cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată. Avertizarea este valabilă până mâine dimineață, în jurul orei 10.


Astfel, începând de astăzi, de la ora 12, vremea va fi instabilă în tot județul Constanța, dar și în județele învecinate. Vor fi averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat și, izolat, 40 – 50 de litri pe metru pătrat.


De asemenea, de la ora 15, în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în interval scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40 – 50 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 60 – 80 de litri pe metru pătrat. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.


Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a zilei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5355 secunde