COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe Dunăre. Viitura a ajuns la Topalu / Galerie foto

420

Articole de la același autor

În urma centralizării datelor din această după-amiază, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență - Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice, au apărut deja probleme în zonele neîndiguite ale Dunării. 
Astfel, în zona neîndiguită a localității Topalu au fost inundate 0,5 hectare de grădini, un drum comunal cu o lungime de aproximativ 400 metri și o suprafață de aproximativ șase hectare de pășune. 
În zona localității Dunărea, comuna Topalu, în zona neîndiguită sunt inundate 30 hectare de teren agricol și grădini. 
Pe sectorul Dunării aferent județului Constanța, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au consolidat digul de apărare Rasova, pe o lungime de 450 m fiind înălțat cu 0,60 metri. Au fost folosiți peste 1.800 de saci, 100 kg de folie, 30 kg de sârmă și 50 metri de sfoară legat saci. 
În sectorul Gârliciu - Dăieni, digul este consolidat pe o distanță de 1,5 km. Aici s-au folosit următoarele materiale: 1.000 de saci, 90 kg de folie, 20 kg de sârmă.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență Hârșova, a luat măsura astupării căii de acces către Dunăre în corpul digului din zona Căpităniei. Aici se folosesc următoarele materiale puse la dispoziție de autoritățile locale: 1.000 saci, 90 kg folie, 20 kg sârmă.
Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență - Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice monitorizează evoluția nivelului Fluviului Dunărea aferent județului Constanța (de la Ostrov - la Gârliciu). De asemenea, se supraveghează în permanență lucrările hidrotehnice cu rol de apărare pe raza județului Constanța de către reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4441 secunde