În județul Constanța

Cod portocaliu de inundații pe Dunăre, până pe 30 aprilie

566
Cod portocaliu de inundații pe Dunăre, până pe 30 aprilie - codportocaliudunare-1366908886.jpg
Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea - Litoral" a fost avertizată de hidrologi că există risc mare de inundații în zonele unde fluviul Dunărea traversează județul Constanța. Codul portocaliu este valabil până la sfârșitul lunii aprilie. 

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 24 aprilie, ora 18,00 - 30 aprilie, ora 18,00, se instituie cod portocaliu pe Dunăre, sectoarele Calafat - Turnu Măgurele (sector îndiguit) - județele Dolj, Olt și Teleorman, precum și în aval de Cernavodă - Hârșova (sector îndiguit) - județul Constanța. 

De asemenea, având în vedere prognoza debitelor pe Dunăre, la intrarea în țară, se actualizează și codul galben pe Dunăre. Astfel, în amonte de Calafat (sector îndiguit aval Gruia) - județele Mehedinți și Dolj, sectoarele aval Turnu Măgurele - Cernavodă (județele Teleorman, Giurgiu, Călărași și Constanța), aval Vadu Oii - Isaccea (județele Constanța, Brăila, Galați și Tulcea), pe brațul Borcea (Călărași - Vadu Oii) - județele Călărași, Ialomița și Constanța, dar și pe brațele Dunării (județul Tulcea).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Social : Cod portocaliu de inundații
Vineri, 05 Aprilie 2013
Stire din Actual : Ploi diluviene  în Argentina
Pagina a fost generata in 0.4486 secunde