Cod portocaliu de inundații pe Dunăre în zona județelor Constanța, Brăila și Tulcea

125
Apele Dunării s-au umflat în ultimele zile depășind cotele de pericol de inundații în mai multe zone. În cursul zilei de ieri, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de creșteri ale debitului Dunării și în zona județelor Constanța, Brăila și Tulcea. Aceasta intră în vigoare astăzi de dimineață, de la ora 11,00, pe sectorul Hârșova-Brăila (sector îndiguit) și pe brațele Dunării - județele Constanța, Brăila și Tulcea. 

De asemenea, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 10 aprilie, ora 16,00 - 17 aprilie, ora 18,00, se menține codul galben pe Dunăre, pe sectoarele Zimnicea - Hârșova și aval Brăila, inclusiv pe brațul Borcea (Călarași - Vadu Oii) - județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați și Tulcea.

Totodată, în aceeași perioadă, rămâne în vigoare avertizarea cod portocaliu pe Dunăre, sectorul aval de Sistemul Hidroenergetic și de Navigație /S.H.E.N./ Porțile de Fier - Zimnicea (sector îndiguit aval Gruia) - județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman. Actuala avertizare a fost transmisă Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Administrației Naționale "Apele Române", Ministerului Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiilor Bazinale de Ape: Banat, Jiu, Olt, Argeș-Vedea, Ialomița-Buzău, Prut și Dobrogea-Litoral. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2846 secunde