Cod portocaliu de caniculă în jumătate de țară. La Constanța, rămâne în vigoare codul galben

405
Cod portocaliu de caniculă în jumătate de țară. La Constanța, rămâne în vigoare codul galben - canicula17613000-1345637967.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de caniculă, valabilă pentru toată țara.
Potrivit reprezentanților ANM, avertizarea meteorologică este valabilă în intervalul 23-26 august 2012. Fenomenele vizate în acest interval sunt cele de caniculă, disconfort termic accentuat și un val de căldură persistent. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 38 de grade în toate zonele de câmpie, deal și podiș, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și local va depăși pragul de 80 al disconfortului termic.

De asemenea, pe parcursul zilei de joi, 23 august, canicula se va intensifica în regiunile sudice, iar în zilele următoare (24, 25 și 26 august) și în cele vestice. În Câmpia de Vest, Câmpia Română și sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 și 41 de grade, în Lunca Dunării se vor înregistra izolat și 42 de grade Celsius.

La Constanța rămâne valabil codul galben.

Fenomenele meteorologice ce însoțesc codul galben pot fi aversele,  însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și temperaturile ridicate. Temporar, meteorologii avertizeză că acestea pot deveni periculoase. Există risc de creșteri de debite și niveluri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4877 secunde