COD GALBEN DE VISCOL / Tot sudul litoralului a rămas, aseară, în beznă

439
1
COD GALBEN DE VISCOL / Tot sudul litoralului a rămas, aseară, în beznă - electricaaproximativ9000deconsum-1355989945.jpg

Liniile de înaltă tensiune din sudul litoralului au fost afectate aseară de viscolul puternic și precipitațiile care se transformau instantaneu în gheață pe echipamentele electrice.


Astfel, la ora 19,10, toată zona de sud a litoralului, de la Eforie până la Mangalia, a rămas în beznă. "Zona respectivă era alimentară cu electricitate prin șase stații de transformare și, din cauza vântului puternic, a fost declanșată o avarie care a antrenat în galopaj conductoarele liniilor de înaltă tensiune. Conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate", precizează Biroul de presă al ENEL Distribuție Dobrogea.


O parte a consumatorilor a fost alimentată prompt, în 25 de minute. Însă patru linii de înaltă tensiune și trei stații de transformare au fost grav afectate de condițiile meteorologice și nu a existat posibilitatea realimentării din rețelele de medie tensiune, rămânând fără electricitate 12 localități: Neptun, Dulcești, Moșneni, Pecineaga, Vânători, 23 August, Limanu, Hagieni, Arsa, Vama Veche, 2 Mai și municipiul  Mangalia.


Echipele au intervenit cu mare dificultate din cauza vântului înghețat ce suflă în rafale și a condițiilor de noapte. Se lucrează și în prezent.


Comentează știrea

da
20 decembrie 2012
da

da

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7021 secunde