Cod galben de vijelii și ploi, la Constanța. Unde puteți suna în caz de urgență

531
2
Cod galben de vijelii și ploi, la Constanța. Unde puteți suna în caz de urgență - codgalben-1501168698.jpg

Articole de la același autor

Norii ne tot dau târcoale de câteva zile, iar în cursul zilei de ieri s-au instalat la Constanța. Meteorologii ne avertizează însă că aceștia vor fi însoțiți și de furtuni și ploi. Codul galben de vijelii a intrat în vigoare, ieri, la prânz, și expiră astăzi, în jurul orei 12.

Ca urmare a informărilor de la meteorologi, Primăria municipiului Constanța a convocat imediat Comandamentul local pentru situații de urgență pentru a fi luate măsurile ce se impun în vederea prevenirii eventualelor situații nedorite. Reprezentanții Serviciului Spații Verzi, din cadrul Primăriei au fost mobilizați pentru a putea interveni rapid în caz de necesitate, cu patru echipe formate din alpiniști și țapinari. Reprezentanții Poliției Locale au fost și ei pe fază pentru a fluidiza traficul. Totodată, 18 echipe (a câte patru oameni fiecare) ale SC RAJA SA sunt pregătite pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, dacă vor exista asemenea situații.

"Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori sub copaci sau crengi uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție, să se adăpostească în sediile diverselor instituții publice sau alte imobile care prezintă siguranță", anunță reprezentanții Primăriei Constanța.

În cazul în care apar probleme, le puteți semnala la numerele de telefon: 0241/55.00.55 - Dispecerat Primăria municipiului Constanța, 0722.545.366 - Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi, 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08 - Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă, 0241/48.42.05 - Dispecerat Poliția Locală și 0241/924 - Dispecerat S.C. RAJA S.A.

În ce privește vremea, astăzi se anunță ploi însemnate cantitativ, însoțite de furtuni cu fulgere. Va fi răcoare și preponderent înnorat. Maxima termică va atinge doar 24 de grade. La noapte, norii se vor mai risipi, însă rafalele vor persista. Termometrele vor indica minimum 20 de grade. În week-end, însă, reapare sorele și va fi vreme bună de plajă, cu valori termice cuprinse între 20 și 29 de grade. 

Comentează știrea

constantean
28 iulie 2017
inundatie

dl. Primar si dl. Dir.al SC RAJA va intreb cand veti rezolva situatia scurgerilor din zona Delfinari pt. ca la o ploaie de vara de 45 min se aduna apa de in zona de 60-80 cm si canalizarile nu fac fat. de geab trimiteti unag.Raja in zona cu nu face nimic doar se uita. str. Chiliei ,si strazile laterale in zona spalatoriei auto sunt inundate. daca ati locuii in zona cred ca ati gandi sa rezolvati acesta problema cu care ne confruntam de ani de zile.

PLUS
28 iulie 2017
continuare

CICA NU PARCATI LANGA CANALIZARI, CA AVEM LOCURI DE PARCARE O GROAZA SI MASINI PUTINE, PLUS CA NU STII DIAINTE CAT DE NASPA E VREMEA

Răspuns la: inundatie
Adăugat de : constantean, 28 iulie 2017
dl. Primar si dl. Dir.al SC RAJA va intreb cand veti rezolva situatia scurgerilor din zona Delfinari pt. ca la o ploaie de vara de 45 min se aduna...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5822 secunde