Cod galben de ninsori și viscol la munte, în ajunul Crăciunului

381

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol și ninsori pentru luni, în zona montană. În cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. 


Avertizarea cod galben va fi în vigoare luni, în intervalul 02.00 - 21.00.


Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali cu rafale de peste 90...100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi și în Maramureș și local în nordul și estul Transilvaniei.


În ceea ce privește restul țării, în intervalul 23-25 decembrie, sunt anunțate ploi, existând riscul producerii de polei. 


Astfel, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopții de duminică spre luni, când în zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.


În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți se va forma ghețuș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Social : AVERTIZARE ANM: COD GALBEN DE VISCOL!
Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Social : Lia Olguța Vasilescu, OPERATĂ de Crăciun
Pagina a fost generata in 0.7808 secunde