Cod galben de furtuni în 29 de județe

240

Articole recomandate

Mai mult de jumătate de țară, mai precis 29 de județe, se află sub cod galben de instabilitate atmosferică pe parcursul zilei de marți, potrivit unei avertizări emise de Adminstrația Națională de Meteorologie.


Astfel, în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.


Fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.


Codul galben intră în vigoare de marți, 25 august 2020, de la ora 10:00 și este valabil până la ora 23:00.


Maximele vor fi cuprinse între 21 celsius în Maramureș și 34 de grade Celsius în sudul și centrul Munteniei.


De miercuri, 26 august, vremea va deveni frumoasă, dar vântul va avea intensificări în Bărăgan, Dobrogea și în sudul Moldovei.


Ploi de scurtă durată vor mai fi doar în sud-est și la munte.


Joi, va mai ploua slab în nord și nord-est, iar la munte vor fi rafale 70 km/h, în schimb, în sudul și sud-estul țării, atmosfera va deveni caniculară.


Vineri, va fi frumos în toată țara, iar cu totul izolat, vor fi ploi de scurtă durată în extremitatea de nord.


La mare, vremea va fi frumoasă, cu maxime de până la 28 de grade Celsius. La noapte vor fi condiții pentru averse, fenomene electrice și vânt intens. Mâine vor mai fi înnorări și intensificări ale vântului, însă joi, atmosfera va deveni călduroasă și disconfortul termic se va accentua. Valorile termice vor scădea din nou în prag de weekend.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6437 secunde