Cod galben de furtuni în 19 județe. Harta zonelor afectate

337
Cod galben de furtuni în 19 județe. Harta zonelor afectate - furtuna-1597218188.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod galben de furtuni, valabilă în zone din 19 județe, pe tot parcursul acestei zile.


Astfel, în intervalul orar 12:00 - 23:00, la munte, în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, precum și în sud-vestul Transilvaniei și al Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 - 25 l/mp și, izolat, 40 - 50 l/mp.


Codul galben va afecta total sau parțial zone din județele: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea.


Meteorologii notează faptul că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.


În ceea ce privește prognoza meteo pentru Municipiul București, miercuri vremea va fi călduroasă, dar cerul va avea înnorări trecătoare și, mai ales spre seară și la începutul nopții, probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată.


La nivelul Capitalei, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius.


Sursa: ANM


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5259 secunde