COD GALBEN de fenomene meteo extreme, emis azi. Se anunță ploi abundente, grindină și vijelii

157
COD GALBEN de fenomene meteo extreme, emis azi. Se anunță ploi abundente, grindină și vijelii - 143437003522e7d597-1504425060.jpg
Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o atenționare COD GALBEN pentru mai multe regiuni privind fenomene meteo extreme.

În intervalul 3 septembrie, ora 15.00 - 4 septembrie, ora 3.00 se vor înregistra ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, local în Muntenia și nordul Moldovei, precum și în zona de munte. Vor fi averse torențiale, vijeii și căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 25 l/mp și izolat 40-50l/mp.




De asemenea, a fost emisă o INFORMARE METEOROLOGICĂ privind instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, emisă anterior pentru intervalul 03 septembrie, ora 10.00 - 04 septembrie ora 9.00.


În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în sudul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse, izolat grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și pe arii restrânse 30 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni (3/4 septembrie) aria precipitațiilor se va restrânge treptat spre regiunile nordice.

În după-amiazazilei de duminică vremea se va menține călduroasă în sud-estul teritoriului, în timp ce în rest temperaturile vor fi în scădere. Luni, răcirea vremii va cuprinde toată țara.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.1763 secunde