Cod galben de CANICULĂ şi DISCONFORT TERMIC, la Constanţa. Recomandări de la autorităţi

276
Cod galben de CANICULĂ şi DISCONFORT TERMIC, la Constanţa. Recomandări de la autorităţi - codgalben-1627560966.jpg

Articole de la același autor

Sunt zile de foc la malul mării. Meteorologii au emis un cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabil până duminică, 1 august, inclusiv.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în intervalul menționat, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă vă recomandăm să evitați expunerea prelungită la soare, în special, în intervalul orar 11.00 – 18.00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și purtarea hainelor largi, deschise la culoare. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spații publice).

Consumați 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe.

Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Nu lăsați copiii singuri în mașină.

Persoanele care suferă de diferite afecțiuni își vor continua tratamentul, conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

Orice problemă poate fi semnalată permanent la numărul de telefon: 0241/550055, de la Dispeceratul Primăriei municipiului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5936 secunde