Coaliția a decis majorarea salariilor din iunie

426
1
Coaliția a decis majorarea salariilor din iunie - bani-1331571752.jpg

Articole recomandate

Liderii coaliției au decis, ieri, ca salariile bugetarilor să fie majorate începând cu luna iunie, urmând ca Guvernul să analizeze procentul cu care se va face majorarea, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul deputaților PDL, Mircea Toader.
Toader a spus că membrii coaliției au susținut de la început această majorare, iar premierul are cuprins în programul de guvernare, la punctul 1, creșterea salariilor.

Mircea Toader a arătat că Guvernul urmează să calculeze și să găsească soluții pentru majorarea salariilor.

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că declarația privind revenirea salariilor la nivelul anterior tăierilor nu a fost făcută din populism, ci deoarece s-au îndeplinit condițiile stabilite.
Traian Băsescu a prezentat și argumente în sprijinul revenirii la nivelul salarial anterior.

Președintele a arătat că, potrivit datelor Ministerului Finanțelor, numărul salariaților în sectorul public era, în aprilie 2009, de 1.396.129, iar în ianuarie anul acesta de 1.196.067. El a mai explicat că, în 2009, "anvelopa salarială, totalul salariilor era 9,6 din PIB, iar obiectivul pentru 2014 era să ajungem la 7% din PIB".
Totodată, el a subliniat că nu a luat decizia revenirii la salariile anterioare pentru bugetari, ci doar a cerut Parlamentului și Guvernului să analizeze posibilitatea revenirii acestora la nivelul anterior.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluții ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au primit anul trecut o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor inițiale ar urma să mai beneficieze de o creștere cu circa 16%.

"Am atins 7%, de fapt, cu acuratețe 6,94%, la sfârșitul anului trecut. Deci condițiile de revenire s-au îndeplinit la 31 decembrie. În numele prudenței, și Guvernul Boc și Guvernul Ungureanu au zis: «Discutăm după primul trimestru, să vedem ce se întâmplă». Dar parametrii conveniți cu fondul s-au atins", a spus președintele.

"Ca șef al statului, eu nu pot să mint că nu s-au îndeplinit condițiile de revenire a salariilor. Și eu cred că niciun guvernant nu își permite", a spus președintele.


Comentează știrea

elena
16 decembrie 2014
job

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2655 secunde