Școală pentru mame, la Constanța. Ce pot învăța tinerele familii

365
Școală pentru mame, la Constanța. Ce pot învăța tinerele familii - fotoscoalamamei-1456854366.jpg

Articole de la același autor

Mămicile constănțene care au nevoie de un sfat despre îngrijirea bebelușului sau de o părere medicală despre recuperarea după naștere au la dispoziție, începând de luna aceasta, o școală cu educatori perinatali care le pot oferi sprijin. 


Asociația SAMAS, prima rețea de educatori perinatali din România, a deschis, la Constanța, primul centru de educație perinatală al organizației din județ. Centrul va găzdui "Școala Mamei", un program care își propune să vină în sprijinul mamelor în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când sunt puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. 


Asociația SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari și facilitează accesul mamelor la servicii integrate - consultații medicale și informații de specialitate, în contextul în care România are, în continuare, cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană (8,5 la mie, potrivit Institutului Național de Statistică). 


În cadrul noului centru SAMAS, părinții din județul Constanța vor avea posibilitatea să participe la cursuri de educație perinatală pe diferite teme: nutriția în timpul sarcinii, masajul perineal, nașterea normală, nașterea medicalizată, alăptarea sau îngrijirea bebelușului. Cursurile vor fi susținute de o echipă de educatori perinatali și se vor desfășura la centrul SAMAS din Constanța, situat pe bulevardul Mamaia nr. 268, bloc L3, parter. 


Educatorii perinatali pentru mămici 
"Educatorii perinatali SAMAS din Constanța sunt activi la nivel local de mai bine de cinci luni, prin programul social SAMAS, timp în care am consiliat 75 de mămici. Beneficiarele programului sunt femei care provin din comunități defavorizate, aflate în situații dificile de viață, pentru care cursurile de educație perinatală sunt gratuite. Ne-am bucurat să fim un real sprijin pentru aceste mame și așteptăm ca, începând cu luna martie, cât mai multe mămici din județul Constanța să treacă pragul noului centru SAMAS, unde vor avea la dispoziție toate materialele necesare pentru cursurile de educație perinatală: gimnastică pentru gravide, naștere, recuperare abdo-perineală sau îngrijirea bebelușului. Este foarte important ca aceste mame să înțeleagă faptul că au nevoie de un sprijin specializat permanent, astfel încât să ia cele mai bune decizii pentru ele și copiii lor, pe termen lung", a declarat Anastasia Zamfir, coordonatoarea Centrului SAMAS din Constanța. 


Statistici îngrijorătoare 
Rata scăzută de alăptare exclusivă la sân în primele șase luni sau numărul foarte ridicat de nașteri prin cezariană sunt printre principalele probleme privind sănătatea mamei și a sugarului în țara noastră. 


"Statisticile continuă să fie sumbre și îngrijo-rătoare, principala cauză fiind lipsa de informare a părinților cu privire la sarcină, nașterea și îngrijirea bebelușului. Este esențial ca mămicile și partenerii lor să conștientizeze că monitori-zarea unei sarcini nu se face numai prin controale periodice la medicul ginecolog, ci și prin accesarea unor servicii de informare completă și corectă, așa cum sunt cursurile de educație perinatală. Asociația SAMAS și-a propus să îmbunătățească viața mamelor și a copiilor pe termen lung și să contribuie în mod activ la sănătatea familiilor din România", a precizat Ana Măiță, vicepreședinte al Asociației SAMAS. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 Ianuarie 2016
Stire din Social : Se prăbușește natalitatea!
Pagina a fost generata in 0.5644 secunde