€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

"Școală după Școală". O șansă uriașă pentru copiii necăjiți, de la sate

Ştire online publicată Vineri, 14 Septembrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Peste 500 de copii din mediul rural din mai multe județe ale țării, inclusiv Constanța, vor fi ajutați, în continuare, de către o companie de telefonie mobilă, în cadrul celei de-a patra ediții a programului strategic național „Investiție în mediul rural“, care se va derula în perioada septembrie 2018 - iulie 2019.

În cadrul noii runde de finanțare a programului, această companie, împreună cu Fundația Principesa Margareta a României și Fundația „World Vision” România, cofinanțează activitatea a opt centre „Școală după Școală” din județele Bistrița Năsăud, Neamț, Teleorman, Constanța, Maramureș, Ialomița, Ilfov, Alba etc.

„Abandonul școlar este unul dintre principalele riscuri identificate la nivelul unităților din învățământ aflate în mediul rural. Rezultatele foarte bune obținute în ediția 2017-2018 a programului, prin care elevii incluși în activitatea celor 13 centre au ajuns la o prezență școlară de aproape 100%, sunt cea mai puternică motivație pentru noi în continuarea finanțării. Este un impact real, vizibil nu doar în performanțele elevilor, ci și în schimbarea adusă în viața familiilor lor. Mai mult, începând cu ediția anterioară, susținem și formarea profesională a profesorilor și a specialiștilor în educație din ONG-uri”, a declarat Angela Galeța, directorul companiei mobile.

Aceasta a precizat că, înainte de participarea în program, elevii aflați în evidența celor 13 centre înregistrau o rată medie de absenteism de 40%. Pe lângă activitățile adresate elevilor, ediția anterioară a programului a inclus și un modul de formare profesională, în cadrul căruia 34 profesori și specialiști în educație din ONG-uri au absolvit cursuri speciale de formare adaptate la nevoile actuale ale copiilor.

Printr-o altă componentă a programului, mai mult de 500 de părinți au mers la „Școala părinților” și au participat la sesiuni de consiliere pentru îmbunătățirea comunicării cu cei mici, unde au primit informații despre importanța educației și dezvoltarea relației cu copiii.

Potrivit studiului „Investiție în educația copiilor din mediul rural”, peste două treimi din unitățile de învățământ din mediul rural se confruntă cu cel puțin un factor de risc educațional, cum ar fi rezultatele slabe la evaluarea națională, riscul de abandon școlar, rata ridicată de absenteism și repetenție, și cu unul sau mai mulți factori de risc socio-educaționali - elevi proveniți din familii dezavantajate economic sau spații, dotări materiale insuficiente etc.

Tocmai de aceea, activitățile celor 13 centre „Școală după Școală” care vor fi susținute prin noua rundă a programului „Investiție în Mediul Rural” includ activități de remediere școlară, activități non-formale, sesiuni periodice de formare pentru profesori și de educație parentală pentru părinții elevilor. De precizat că suportul acordat acoperă, de asemenea, dotarea centrelor cu echipamente IT și materiale didactice și mese calde asigurate pentru copii, în funcție de nevoi.

În ultimii trei ani și până acum, programul „Investiție în mediul rural” a susținut peste 65.000 persoane defavorizate fizic, economic sau social, prin investiții totale de peste 1,5 milioane euro. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2810 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1373 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1040 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9172 secunde