Coadă la masaj. Și nu e erotic (galerie foto)

1870
Coadă la masaj. Și nu e erotic (galerie foto) - 014774b1e37bcdbf0a5c55697546040b.jpg
Cadrele medicale din cadrul Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol și-au reluat activitatea săptămâna trecută, după o vacanță de o lună, prilejuită de sărbătorile de iarnă. În vacanță însă, în sanatoriu nu a domnit liniștea. Ba din contră, spun reprezentanții unității spitalicești, s-a lucrat intens la reabilitarea întregii baze de tratament. "S-a făcut curățenie, s-a văruit, a fost înlocuită gresia și faianța. Acum totul arată impecabil", ne-a spus Carmen Oprea, direc-torul de îngrijiri medicale.
Dovadă a calității actului medical, dar și a nămolului de Techirghiol, unic în Europa, saloanele sanatoriului au fost în permanență ocupate în anul 2010. "Am avut un grad de ocupare de 100% și, dacă am mai fi avut paturi, erau ocupate și acestea. Avem mereu liste de așteptare. Chiar și acum, avem liste de așteptare până în luna mai", a adăugat Vasilică Rusu, managerul sanatoriului.
Pacienții internați la Techirghiol pot beneficia de cele mai diverse tratamente pentru recuperare: împachetări în nămol, electro-terapie, magneto-terapie, băi de plante, masaj (inclusiv masaj limfatic împotriva celulilei, pentru care se plătesc bani grei în clinicile private din Constanța). De altfel, medicii spun că la masaj este întotdeauna aglomerație, se fac adevărate cozi, pacienții ajungând să-și țină locul unul altuia, pentru a ajunge sub mâinile dibace ale nevăzătorilor din sanatoriu. "Aici lucrăm cu nămol, apă și curent - așa se lucrează în balneologie. Nu cu medicamente, ci cu împachetări, băi cu sare, gimnastică de recu-perare, în bazin sau în sală. Medi-camente dau restul medicilor", spun cadrele medicale.

Străinii vor să fure meserie
Bolnavii vin din toate colțurile țării pentru a se trata la Techirghiol. Iar străinii vin atât pentru tratamente, cât și pentru a învăța de la specialiștii de aici. "Ne vin pacienți de peste tot de unde sunt comunități de români: din Canada, din SUA, din Germania, din Franța. Acum avem doi tineri din Anglia, interesați să studieze balneo-fizioterapia în Sanatoriul Techirghiol. Sunt înșcriși la Școala Tehnică Postliceală "Henry Coandă" din Constanța, vor să studieze balneo-fizioterapia în țara noastră și au vizitat sanatoriul, cu intenția de a face practica aici", a mai afirmat directorul de îngrijiri medicale.

Perioada reducerilor și la sanatoriu
Pentru a beneficia de terapie, pacienții, atât cei asigurați, cât și neasigurații, trebuie să scoată bani din buzunar, căci sanatoriul funcționează în regim de co-plată. Prețurile însă au rămas aceleași de anul trecut, a afirmat managerul Vasilică Rusu. Astfel, pacienții asigurați trebuie să plătească 85 lei pentru o zi de internare. În schimb, bolnavii care nu plătesc la fondul asigurărilor sociale de sănătate, prețul unei zi de spitalizare ajunge până la 380 de lei.
Pentru această perioadă însă, Consiliul de Administrație al sanatoriului a aprobat realizarea unor disconturi. Astfel, începând de la 1 februarie și până în 31 mai, pacienții care vor sta 10 zile vor plăti câte 130 de lei/zi.
Trebuie precizat că Pavilionul A al sanatoriului este închis, urmând să intre în renovare, astfel că pacienții sunt cazați doar în Pavilionul B, care a fost supus deja unui amplu proces de reabilitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5295 secunde