Cinste lor! Elevii de 10 ai Constanței, premiați cu diplome și bani

856

Articole de la același autor

Cei 39 de elevi din județul Constanța care au obținut medii maxime la examenele naționale au fost recompensați pentru reușita lor cu sume frumoase de bani. Premiile au fost acordate de Ministerul Educației Naționale, care a alocat, în total, 69.000 de lei pentru aceste stimulente financiare.


Festivitatea de premiere a fost găzduită de sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța. Frumoasa misiune de a oferi diplomele de excelență și de a da mâna cu copiii vizibil emoționați au avut-o inspectorul școlar general Petrică Miu, primarul Constanței, Decebal Făgădău, și subprefecții județului, Șenol Ali și Ionuț Done.


Într-o atmosferă destinsă, cei 24 de absolvenți ai clasei a VIII-a și cei 15 absolvenți de liceu care au avut note maxime la toate probele examenelor naționale 2019 au venit pe rând în față și au fost aplaudați de toți cei prezenți.


"Este o reală încântare să putem marca și sub această formă performanțele școlare ale elevilor noștri. Momentul este unul de apreciere a efortului acestor tineri, precum și al cadrelor didactice care, cu profesionalism și dăruire, au contribuit temeinic la obținerea acestei medii 10", a declarat inspectorul școlar general Petrică Miu.


Primarul Decebal Făgădău a ținut să le mulțumească acestor copii minunați, dar și părinților care i-au crescut și profesorilor care i-au îndrumat. "Astăzi este o ceremonie importantă pentru familia constănțeană. Fiecare dintre cei care au avut nota 10 la Bacalaureat sunt rezultatul unui efort, de multe ori nevăzut sau neapreciat, al unui efort care pleacă de acasă, de la creșă, grădiniță, clasele gimnaziale și abia după aceea liceu. Discuția pentru acești copii este despre viitor. Noi vom rămâne să ne confruntăm cu prezentul, cu provocările, cu un sistem care mereu se reformează, cu un sistem în care ba se schimbă manualele, ba ne schimbă vacanțele, ba începe vacanța mai devreme, ba începe mai târziu, ba sunt lipsuri materiale", a declarat edilul constănțean.


24 de medii maxime la Evaluarea Națională 2019
Fiecare dintre cei 24 de absolvenți ai clasei a VIII-a care a avut media 10 la Evaluarea Națională 2019 a primit, pe lângă diploma de excelență, și suma de 1.000 de lei. Este vorba despre Anca Ioana Andrieș, de la Liceul Teoretic "Traian", Maria Cristina Bărbulescu, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Amela Bechir, de la Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" Medgidia, Vlad Gheorghe Cătană, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Andra Cocea, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Delia Constantinescu, de la Școala Gimnazială nr. 43 "Ferdinand", Andrei Culerda, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân, Ana Ioana Deca, de la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar, Costin Alexandru Grasu, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Sonia Andreea Ștefania Iani, de la Liceul Teoretic "George Călinescu" , Ștefania Iordachi, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Ioana Maraloi, de la Liceul Teoretic "Traian", Emma Iulia Măciucă, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Ingrid Memet, de la Școala Gimnazială "Spectrum", Elena Munteanu, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Ana-Maria Peagu, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Robert Ștefan Petcu, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Ioana Popa, de la Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu", Ioana Susan, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Andreea Bianca Ștefan, de la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Mihail Kogălniceanu, Aida Ștefania Teleanu, de la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazu" Constanța, Ana Sophia Teodoru, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Alexia Maria Tudorancia, de la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar și Miruna Gabriela Țancu, de la Școala Gimnazială nr. 23 "Constantin Brâncoveanu" Constanța.


15 absolvenți de liceu, premiați cu câte 3.000 de lei
De asemenea, 15 absolvenți de clasa a XII-a au reușit performanța de a lua notă maximă la toate probele Bacalaureatului 2019 și au primit, pe lângă diploma de excelență, și câte 3.000 de lei. Aceștia sunt: Daniel Ababei, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Sabrina Andreea Beleșica, de la Liceul Teoretic "George Călinescu", Mihai Blacioti, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Alexandra Ciudin, de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", Antonia Raluca Cojocaru, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Andrei Alexandru Cojocaru, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Bianca Maria Cosma, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Iosif Casian Gyulai Mureșan, de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", Elena Mihai, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Elena Victoria Moraru, de la Liceul Teoretic "Traian", Alexandru Necula, de la Liceul Teoretic "Traian", Roxana Postică, de la Liceul Teoretic "Traian", Ioana Despina Rofcea, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Cristian Bogdan Trifan, de la Liceul Teoretic "Ovidius" și Elif Ziadin, de la Liceul Teoretic "Traian".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2817 secunde